ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ LNA: “ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΕΧ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ”

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ LNA: “ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΕΧ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ”

Την Τετάρτη, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) προειδοποίησε για τυχόν απόπειρες παραβίασης της κυριαρχίας των λιβυκών εδαφών, μέσω των χωρικών υδάτων, από χερσαία σύνορα του κράτους ή από τον εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου του LNA Ahmed Al-Mismari στη σελίδα του στο Facebook, τα ραντάρ εναέριας επιτήρησης του LNA παρακολούθησαν μια προσπάθεια ξένων αεροσκαφών να εισέλθουν στον εναέριο χώρο της Λιβύης.

Πρόσθεσε ότι αυτά τα αεροσκάφη δεν είχαν λάβει άδεια από κάποια αρμόδια αρχή της Λιβύης που να επιτρέπει στα αεροσκάφη να διασχίσουν τον εναέριο χώρο της Λιβύης.

Κατά συνέπεια, η Γενική Διοίκηση του Εθνικού Λιβυκού Στρατού προειδοποίησε για οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης του εναέριου χώρου της Λιβύης, η οποία ενδέχεται να εκθέσει τα αεροσκάφη σε κίνδυνο αναχαίτισης ή ακομα και κατάρριψης από την αεράμυνα του LNA.

Η προειδοποίηση αυτή ειναι πιθανό αν πραγματοποιηθεί να σταθεί σημαντικό εμπόδιο στις παράνομες ενέργειες των Τούρκων στη Λιβύη καθώς η Τουρκία υποστηρίζει ανοιχτά την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) την οποία και προμηθεύει συνεχώς με στρατιωτικό εξοπλισμό και Σύριους μισθοφόρους παραβιάζοντας το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στο βορειοαφρικανικό κράτος από τον ΟΗΕ.

Share
Translate »