Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ταραχή» στην Τουρκία: Προειδοποίηση Τζιχάτ Γιαϊτζί για Ελληνικό «σχέδιο»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί , ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας, ισχυρίστηκε ότι «οι 16 χάρτες που έστειλε η Αθήνα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες για να διαμαρτυρηθεί για την Τουρκία είναι μέρος του σχεδίου 3 σταδίων της Ελλάδας για κατάληψη του Αιγαίου».

Ο Γιαϊτζί είπε ότι η Τουρκία θα πρέπει να εξηγήσει τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας στις διεθνείς πλατφόρμες ενάντια στις ελληνικές θέσεις και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα, που βλέπει τη συγκυρία ως ευκαιρία για τον εαυτό της, θα είναι μπελάς για εμάς. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε κατάσταση».

Ο Γιαϊτζί μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Yeni Safak δήλωσε πως οι Ελλήνες δείχνουν αυτούς τους χάρτες στις ΗΠΑ και παραπονιούνται ότι ενώ ως το 1970 η Ελλάδα έκανε ότι ήθελε στο Αιγαίο, ξεκινώντας από την Κύπρο, άρχισαν να διεκδικούν δικαιώματα, όπως με την κρίση των Ιμίων ή σχετικά με τον εναέριο χώρο.

«Ταραχή» στην Τουρκία: Προειδοποίηση Τζιχάτ Γιαϊτζί για Ελληνικό «σχέδιο»

«Δυστυχώς, η Τουρκία δεν αντέδρασε στα τετελεσμένα της Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα, η Τουρκία γνωρίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στις θάλασσες. Η Τουρκία τώρα άρχισε να λέει “έχω το δικαίωμα”,» δήλωσε ο Τούρκος Αντιναύρχος.

«Με την υπογραφή συμφωνίας από την Τουρκία με τη Λιβύη και τις δηλώσεις του Προέδρου και του Υπουργού Εξωτερικών, η Ελλάδα βρέθηκε στη γωνία. Οι Έλληνες προσπαθούν τώρα να αντιμετωπίσουν τη διπλωματική στάση της Τουρκίας.

Ενώ η Τουρκία προετοιμάζεται για την επιχείρηση στη Συρία και επιδεικνύει μια στάση που αναστατώνει την Ευρώπη σχετικά με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτή τη συγκυρία. Η αυτόπαρουσίαση του Αμερικανού Προέδρου ως «Μπαϊντενόπουλος» εμψυχώνει την Ελλάδα» είπε ο Γιαϊτζί.

«Το 2017, η Ελλάδα ξεκίνησε ένα σχέδιο 3 βημάτων για επέκταση των χωρικών της υδάτων. Τώρα προσπαθούν να εφαρμόσουν αυτό το σχέδιο με αυτούς τους χάρτες. Στην πρώτη φάση του σχεδίου αποφάσισαν να αυξήσουν τα χωρικά τους ύδατα τόσο στην Κρήτη όσο και στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.

Όμως δεν μπόρεσαν να περάσουν στο δεύτερο στάδιο με την πίεση της Τουρκίας» είπε μεταξύ άλλων στη Yeni Safak ο Τούρκος Αντιναύρχος, λέγοντας πως τα επόμενα βήματα του «σχεδίου κατάληψης του Αιγαίου» περιλαμβάνουν τη σταδιακή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ σε όλο το πέλαγος.

Διαβάστε ακόμα: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αμυνθεί – Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα