Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αμυνθεί – Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Για τη συμπεριφορά της Τουρκίας προς την Ελλάδα μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντεξή του στο πρακτορείο Reuters.

«Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί επιθετική συμπεριφορά, αναθεωρητική ρητορική και ενέργειες που ισοδυναμούν με παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής κυριαρχίας. Νομίζω ότι εναπόκειται στην Τουρκία να αλλάξει τη συμπεριφορά της.

Δεν ήμασταν ποτέ η επιθετική πλευρά. Αλλά είμαστε πολύ σίγουροι ότι έχουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας όταν παραστεί ανάγκη και είμαστε επίσης πολύ σίγουροι ότι έχουμε συμμάχους που μας υποστηρίζουν, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες,» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να Αμυνθεί - Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία
Photo by European People’s Party, CC BY 2.0

«Δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο η Τουρκία πρέπει να παραπονιέται κάθε φορά που υποστηρίζουμε ότι έχουμε δίκιο και ότι οι διαφορές μας πρέπει να επιλυθούν με βάση το διεθνές δίκαιο. Και δεν μπορούμε να δεχτούμε παράλογους ισχυρισμούς σχετικά με την κυριαρχία των ελληνικών νησιών.

Η Τουρκία δεν πρέπει να εκπλήσσεται όταν οι σύμμαχοί μας εντός του ΝΑΤΟ δηλώνουν το προφανές, ότι έχουμε δίκιο σε αυτό το θέμα και δεν υπάρχει διαφορετικός τρόπος να το δούμε» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμα: Επίθεση Ουκρανού ΥΠΕΞ: «Ταπεινώνεται η Γαλλία» (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα