“ΤΑ BAYRAKTAR TB2 ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ F35” – Νορβηγός εμπειρογνώμονας

“ΤΑ BAYRAKTAR TB2 ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ F35” – Νορβηγός εμπειρογνώμονας

Ο Νορβηγός εμπειρογνώμονας εξωτερικής πολιτικής και μέλος της Επιτροπής Βραβείων Νόμπελ, Asle Toje, τόνισε το υψηλό κόστος του μαχητικού αεροσκάφους F-35 και δήλωσε οτι το όλο εγχείρημα βρίσκεται σε μια “κρίση εμπιστοσύνης” απο τους πελάτες του.

Από την άλλη, δήλωσε ότι ενας μεγάλος αριθμός Bayraktar TB2 κοστίζουν όσο ενα F-35 και δήλωσε ότι τα Bayraktar TB2 “διέλυσαν την αρμενική αεράμυνα” και αρα αξίζουν περισσότερο.

Ο Toje είπε ότι το F-35 αντιμετωπιζει μια μεγάλη “κρίση εμπιστοσύνης” και είπε ότι το μαχητικό είχε επικριθεί από αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους, όπως τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ και τον πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας του Κογκρέσου.

Ο Εμπειρογνώμονας ξέχασε να τονίσει οτι το Bayraktar TB2 δρούσε εναντίον απαρχαιωμένης αεράμυνας & οτι η Αρμενία δεν είχε εναέρια μέσα για να καταρρίψει τα αργοκίνητα αζέρικα Bayraktar.

Το F35 αν και όντως έχει μεγάλο κόστος έχει εντελώς διαφορετική χρήση απο τα Bayraktar TB2 και ο κύριος ρόλος του ειναι να διεισδύει στην εχθρική αεράμυνα χωρίς να εντοπίζεται, όντας ικανό να εξαπολύσει πυραύλους με εμβέλεια ως και 1000 χιλιόμετρα.

Με λίγα λόγια το Bayraktar μπορεί να δρά εκεί που τα συστήματα αεράμυνας είναι επι το πλείστον απαρχαιωμένα & δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό δείγμα Πολεμικής αεροπορίας.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »