ΣΥΡΙΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ: “Ενισχύει συνεχώς τις δυνάμεις της στη Συρία”

ΣΥΡΙΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ: “Ενισχύει συνεχώς τις δυνάμεις της στη Συρία”

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ayman Sousan, την Τετάρτη στη διάρκεια της 15ης διεθνούς συνάντησης για τη Συρία στο Σότσι της Ρωσίας κατηγόρησε την Άγκυρα ότι ενίσχυσε τη στρατιωτική της παρουσία στη χώρα.

“Το τουρκικό καθεστώς αποκρύπτει και ενισχύει τη στρατιωτική του παρουσία στη Συρία ως στρατιωτική δύναμη. Αυτά τα βήματα προδίδουν τις εχθρικές προθέσεις της Τουρκίας σχετικά με τη Συρία και όλο αυτό αντικατοπτρίζει την ασφάλεια στην περιοχή”, δήλωσε ο Σουσάν σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες.

Ο Σύριος διπλωμάτης χαρακτήρισε την παράνομη, όπως είπε, παρουσία της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών “τους κύριους παράγοντες που εμποδίζουν την αποκατάσταση της σταθερότητας στο έδαφος της Συρίας”.

Η Συριακή κυβέρνηση έχει καταδικάσει επανειλημμένα την τουρκική στρατιωτική παρουσία και τις επιχειρήσεις εναντίον κουρδικών ενόπλων ομάδων στα βόρεια σύνορα της χώρας, χαρακτηρίζοντάς τις παράνομες και απαιτώντας από την Άγκυρα να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Ο τριμερής σχηματισμός “Astana”, ο οποίος αποτελείται από τη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν, έχει δηλώσει ότι προσπαθεί να ενώσει τις αντιμαχόμενες πλευρές για να επιτύχει μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στη Συρία.

Share
Translate »