Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΣΕΣΜΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για την τοποθεσία του

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η ακριβής τοποθεσία του τουρκικού ερευνητικού πλοίου “Τσεσμέ” που σύμφωνα με την παράνομη NAVTEX που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες από τον σταθμό της Σμύρνης θα επιχειρεί έως τις 2 Μαρτίου σε διεθνή ύδατα του κεντρικού Αιγαίου, μεταξύ Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου και Σκύρου.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά media, το Τσεσμέ ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης από την Κωνσταντινούπολη και πριν μερικές ώρες πέρασε το νησί της Ίμβρου.

Το πλοίο κινείται με σχετικά χαμηλή ταχύτητα και δεν μεταδίδει στίγμα με αποτέλεσμα να μην εντοπίζεται η τοποθεσία του.

Tourkia Erevnes 140000000
Φωτογραφία που μεταδίδεται από τα τουρκικά ΜΜΕ με την περιοχή που καταλαμβάνει η NAVTEX

Επίσης, άγνωστο είναι αν το ωκεανογραφικό πλοίο συνοδεύεται από πλοία του τουρκικού ΠΝ όπως είχε συμβεί με το Oruc Reis όταν διεξήγαγε πριν λίγους μήνες παράνομες έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αθήνα έχει ήδη αντιδράσει με διάβημα χαρακτηρίζοντας την τουρκική ενέργεια «αχρείαστη», που «δεν βοηθά στο θετικό κλίμα», ξεκαθαρίζοντας ότι έχει ήδη υποβάλει κάποιες προτάσεις για ημερομηνίες για τις διερευνητικές επαφές για την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και περιμένει απάντηση από την τουρκική πλευρά.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα