Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συρία: Μπαίνει στην μέση ο Άσαντ και αλλάζουν τακτική οι Ρώσοι

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Συριακές σημαίες υψώθηκαν σε αρκετά σημεία που βρίσκονται δυνάμεις του SDF και του YPG σύμφωνα με Τουρκικές αλλά και τοπικές πηγές.

Η κίνηση αυτή φαίνεται να είναι μια προσπάθεια του Ασάντ να αποτρέψει την νέα Τουρκική εισβολή στην Βόρεια Συρία που ανακοίνωσε ο Ερντογάν.

Κούρδοι και SDF ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους - NEMESIS HD
PHOTO: KURDISHSTRUGGLE (FLICKR)

Συγκεκριμένα, πηγές αναφέρουν ότι οι Ρωσικές δυνάμεις που περιπολούσαν στην περιοχή μαζί με τον SDF αλλά και με δυνάμεις της Συριακής κυβέρνησης αποχώρησαν απο την Μαντζίμπ (Manbij) και την Ταλ Ριφάατ (Tell Rifaat) και στρατοπέδευσαν έξω απο το Χαλέπι.

Παράλληλα, μικρές σε μέγεθος δυνάμεις του Σύριου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εισήλθαν στις περιοχές αυτές και σήκωσαν σε αμυντικές θέσεις και στρατόπεδα των Κούρδων του YPG, σημαίες της Συριακής Κυβέρνησης.

Ο Τουρκικός στρατός δεν έχει διακόψει τις βολές με το πυροβολικού του, εναντίον θέσεων του SDF κοντά στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, με τον SDF μάλιστα να παρουσίαζει οπτικό υλικό απο επιθέσεις τόσο πυροβολικού όσο και απο Τουρκικά UAV.

Συρία: Μπαίνει στην μέση ο Άσαντ και αλλάζουν τακτική οι Ρώσοι
Photo by kremlin.ru

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στην περιοχή και κανείς δεν ξέρει προς το παρόν, αν ο Ερντογάν όντως θα προχωρήσει σε μια νέα επίθεση εναντίον της Βόρειας Συρίας.

Συριακές σημαίες υψώθηκαν σε σημεία που βρίσκονται δυνάμεις του SDF και του YPG σύμφωνα με τοπικές πηγές, σε μια προσπάθεια του Ασάντ να αποτρέψει την νέα Τουρκική εισβολή στην Βόρεια Συρία που ανακοίνωσε ο Ερντογάν.
Photo by OR-6 Brett Dodge, Public Domain

Την έντονη αντίθεση τους έχουν εκφράσει και οι Ηνωμένες Πολιτείες προς οποιαδήποτε Τουρκική εισβολή στην Συρία λέγοντας «Κάνουμε αμείωτες προσπάθειες με την τουρκική κυβέρνηση να τους κάνουμε να υποχωρήσουν από αυτό το απερίσκεπτο εγχείρημα. Δεν μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα γίνει,» είχε δηλώσει η αξιωματούχος του State Department, Barbara Leaf.

Υπενθυμίζουμε ότι, σας είχαμε ενημερώσει εξαρχής στο NEMESIS HD τόσο για την έναρξη των επιθέσεων του Τουρκικού πυροβολικού σε προετοιμασία έναρξης της εισβολής που ανακοίνωσε ο Ερντογάν όσο και για την προετοιμασία που έχει ξεκινήσει ο SDF με το YPG και την προσπάθεια αναζήτησης λύσης με τον Ασάντ.

Διαβάστε ακόμα: ΑΠΟΨΗ: Τα M113 A1/A2 ως φορείς αντιαεροπορικών συστημάτων

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα