Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενίσχυση της Ελληνο-γαλλικής στρατιωτικής συνεργασίας και στο Διάστημα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Συνάντηση με τον Διοικητή της Διοίκησης Διαστήματος της Γαλλίας, Στρατηγό Michel Friedling είχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σχετικά με τη συνάντηση των δύο Στρατηγών το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε:

«Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Διοικητή της Commandement de l’Espace της Γαλλίας Général de Division Aérienne Michel Friedling, ο οποίος βρίσκεται στην Χώρα μας κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντή Γ΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχου (Ι) Χρήστου Τελλίδη στο πλαίσιο της υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν την 21 Ιανουαρίου 2022 μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Ομολόγου του Αρχηγού Άμυνας της Γαλλίας General Thierry Burkhard.

Ενίσχυση της Ελληνο-γαλλικής στρατιωτικής συνεργασίας και στο Διάστημα - NEMESIS HD
Photo by geetha.mil.gr

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις ασφαλείας στο επιχειρησιακό πεδίο του Διαστήματος, όπως και στους τρόπους εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος και Γαλλίας.

Ειδικότερα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε την σημαντική συμμετοχή 2 Παρατηρητών της νεοσυσταθείσας Διεύθυνσης Διαστήματος του ΓΕΕΘΑ στην Στρατιωτική Διαστημική Άσκηση «ASTERX 2022», που πραγματοποιήθηκε στην Τουλούζη της Γαλλίας, τονίζοντας την πρόθεσή του οι Ένοπλες Δυνάμεις να συμμετέχουν ενεργά στην εν λόγω σειρά ασκήσεων και στο μέλλον.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε επίσης ότι σε συνέχεια και των πρωτοβουλιών που έχουν ήδη αναληφθεί, η δραστηριοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων στο εν λόγω πεδίο σε συνεργασία με φορείς σε εθνικό, διμερές και συμμαχικό πλαίσιο αποτελεί υψηλή προτεραιότητα, με σκοπό την ταυτόχρονη  αναβάθμιση των δυνατοτήτων τους στο σύνολο των επιχειρησιακών πεδίων.

Ενίσχυση της Ελληνο-γαλλικής στρατιωτικής συνεργασίας και στο Διάστημα - NEMESIS HD
Photo by geetha.mil.gr

Κατά την επίσκεψη του Διοικητή της Commandement de l’Espace της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον  Διευθυντή Γ’ Κλάδου και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαστήματος του ΓΕΕΘΑ, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην συμμετοχή Ελλήνων Αξιωματικών σε Γαλλικά εκπαιδευτικά προγράμματα, στην πραγματοποίηση επισκέψεων στις Γαλλικές υποδομές Διαστήματος, στην συμμετοχή της Ελλάδος στο NATO Space Centre of Excellence, καθώς και στην συνεργασία των 2 Χωρών στα δορυφορικά προγράμματα.

Ακολούθως ο Διοικητής της Commandement de l’Espace, επισκέφθηκε το Στρατηγείο Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), όπου ενημερώθηκε για την λειτουργία του Κλειστού Δορυφορικού Δικτύου (ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ)».

Διαβάστε ακόμα: Αντιαρματικά Πυραυλικά Συστήματα και Πύραυλοι στο ΓΕΣ: Παρουσίαση MMP και AKERON από την MBDA (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα