Συνάντηση Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν με Μοσάντ για το Ιράν

Συνάντηση Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν με Μοσάντ για το Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε συνάντηση με τον αρχηγό της Μοσάντ και τον Ισραηλινό πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη σχετικά με τη “βαθιά ανησυχία” του Ισραήλ σχετικά με τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν, ανέφερε το Reuters.

Η συνάντηση μεταξύ του Μπλίνκεν, του επικεφαλής της Μοσάντ Γιόσι Κόεν και του Ισραηλινού Πρεσβευτή Γκιλάντ Ερντάν διήρκεσε δύο ώρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Ουάσιγκτον, ο Yossi Cohen ανέφερε ότι τα μαχητικά της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας “μπορούν να φτάσουν παντού στη Μέση Ανατολή – και σίγουρα στο Ιράν”, προειδοποιώντας ότι “μια κακή συμφωνία θα στείλει την περιοχή στον πόλεμο.

Όποιος αναζητά βραχυπρόθεσμα οφέλη θα πρέπει να έχει υπόψη του και το τι θα γίνει μακροπρόθεσμα. Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Το Ιράν δεν έχει ασυλία πουθενά».

Η συνάντηση της Πέμπτης έλαβε χώρα έπειτα από συνομιλίες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μεταξύ του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν και του Ισραηλινού ομολόγου του, στις οποίες η Ισραηλινή αντιπροσωπεία τόνισε την “ελευθερία κίνησεων του Ισραήλ” εναντίον του Ιράν.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »