ΝΕΟ “ΧΤΥΠΗΜΑ” ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Στα σκαριά νέες κυρώσεις απο τις ΗΠΑ

ΝΕΟ “ΧΤΥΠΗΜΑ” ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Στα σκαριά νέες κυρώσεις απο τις ΗΠΑ

Οι γερουσιαστές των ΗΠΑ Edward J. Markey (D-Mass), Ron Wyden (D-Ore.) και Jeff Merkley (D-Ore.) ανακοίνωσαν την επαναφορά του νόμου για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία ανοίγοντας το δρόμο για νέες κυρώσεις στο καθεστώς Ερντογάν.

Αυτή η νομοθεσία καθιστά σαφές ότι οι “Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη σημαντική επιρροή τους σε αυτόν τον σύμμαχο του ΝΑΤΟ για να αποτρέψουν την περαιτέρω διάβρωση της δημοκρατικής προόδου στην Τουρκία.

«Το ελεύθερο πέρασμα του προέδρου Ερντογάν από τον Λευκό Οίκο επι Τραμπ παρα τη διάπραξη σημαντικών καταχρήσεων έχει επίσημα λήξει» δήλωσε ο γερουσιαστής Markey,μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. 

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μιλήσουν για άλλη μια φορά δυναμικά και θα λάβουν μέτρα για να καταστήσουν την κυβέρνηση Ερντογάν υπόλογη για την εκστρατεία φίμωσης της αντιπολίτευσης λογοκρίνοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταστέλλοντας την ελευθερία του λόγου και φυλακίζοντας τους επικριτές της.

Αυτή η νομοθεσία καθιστά σαφές ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά εργαλεία για να σηματοδοτήσει αναμφισβήτητα– ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ειναι στο πλευρό των δημοσιογράφων, ακτιβιστών και ηγετών της κοινωνίας των Τούρκων πολιτών και θα ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια σε Τούρκους αξιωματούχους που κατευθύνουν ή πραγματοποιούν συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

“Η αυταρχική κυβέρνηση της Τουρκίας έχει ποδοπατήσει τα δικαιώματα δημοσιογράφων, πολιτικών αντιπάλων και πολιτών που τολμούν να εκφράσουν κριτική στον Πρόεδρο Ερντογάν”, δήλωσε ο Γερουσιαστής Γουάιντεν. 

“Εμείς οι γερουσιαστές ανανεώνουμε την έκκλησή μας για να λογοδοτήσει η Τουρκία επειδή η Αμερική δεν μπορεί να παραμείνει άπραγη ενώ οι εταίροι και οι σύμμαχοι μας παραβιάζουν συστηματικά τις βασικές ελευθερίες των πολιτών τους”.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να παραμείνουν σιωπηλές μπροστά σε αυτή την ενοχλητική συμπεριφορά. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους διπλωματικούς μοχλούς που έχουμε στη διάθεσή μας για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων της Τουρκίας και την κατάργηση των επικίνδυνων (δήθεν) αντιτρομοκρατικών νόμων”.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »