Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

"ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ" – STATE DEPARTMENT

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το State Depatment δήλωσε το Σάββατο ότι υποστηρίζει τις αιγυπτιακές προσπάθειες για την έναρξη μιας πολιτικής πρωτοβουλίας υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών, η οποία περιλαμβάνει όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη, σύμφωνα με το Al Arabiya.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος προειδοποίησε στην ομιλία του στην περιφέρεια Sidi Barani που συνορεύει με τη Λιβύη ότι εξωτερική παρέμβαση στη Λιβύη, συνιστά απειλή για την περιφερειακή, ευρωπαϊκή και παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα.

Ο Al-Sisi αιτήθηκε την απόσυρση των μισθοφόρων από τη Λιβύη, και εξέφρασε την ανάγκη οι παραστρατιωτικές δυνάμεις να παραδώσουν τα όπλα τους στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA).

“Οποιαδήποτε άμεση παρέμβαση της Αιγύπτου στη Λιβύη έχει καταστεί νόμιμη μετά από έκκληση της νόμιμης αρχής στη Λιβύη σύμφωνα με τα ψηφίσματα της UNSC”, δήλωσε ο Πρόεδρος Σίσι.

Ο πρόεδρος υπογράμμισε την απόφαση της Διάσκεψης της Γερμανίας που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο, ότι καμία ξένη δύναμη δεν θα παρέχει όπλα σε ένοπλες ομάδες της Λιβύης.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα