Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στα ύψη η κόντρα Λουκασένκο με NATO: «Θα ζητήσω πυρηνικά»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο είπε σε συνεντευξή στην Ρωσική ιντερνετική εφημερίδα «Sputnik» ότι εάν αναπτυχθούν πυρηνικά του ΝΑΤΟ στην Πολωνία, η Λευκορωσία θα ζητήσει την ανάπτυξη Ρωσικών πυρηνικών όπλων στην επικράτειά της.

Όπως είπε ο Λουκασένκο, «σε αυτήν την περίπτωση θα προτείνω στον Πούτιν να επιστραφούν τα πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία».

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι Λευκορωσία και Ρωσία θα καταλήξουν σε συμφωνία για το είδος του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί.

Iskander Transport Loader 9T250

Νωρίτερα τον Νοέμβριο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι εάν η Γερμανία αρνηθεί να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στην Ανατολική Ευρώπη, η συμμαχία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στην περιοχή κοντά στη Λευκορωσία.

Υπενθυμίζουμε οτι σας είχαμε ενημερώσει με άρθρο μας στις 14/11 οτι σε συνέντευξη σε ρωσικό περιοδικό, ο Λουκασένκο είχε αναφέρει πως θέλει ρωσικούς πύραυλους Iskander οι οποίοι μπορούν να φέρουν συμβατικές αλλά και πυρηνικές κεφαλές.

Ο Λουκασένκο είχε διαφωνήσει δημόσια με την απόφαση για την απομάκρυνση των πυρηνικών όπλων που διατηρούσε η Λευκορωσία και διατηρεί ακόμα εμπλουτισμένο ουράνιο.

NEMESISHD.GR – Μοιράσου την είδηση με τους φίλους σου

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα