“Πυρηνικός” Λουκασένκο – Η Λευκορωσία ζητά Iskander από τον Πούτιν

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε, σύμφωνα με το reuters, ότι επιθυμεί να τοποθετηθούν στη χώρα του ρωσικοί πύραυλοι Iskander, λόγω των αυξανόμενων εντάσεων σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας.

Η ΕΕ κατηγορεί τον Λουκασένκο ότι ενορχήστρωσε την κρίση διοχετεύοντας χιλιάδες μετανάστες από τη Μέση Ανατολή στα σύνορα της Λευκορωσίας με την ΕΕ και ενθαρρύνοντας τους να εισέλθουν παράνομα στην Πολωνία.

Η ΕΕ ετοιμάζεται να απαντήσει με νέο γύρο κυρώσεων κατά του Μινσκ αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με δήλωση του Ζοζέπ Μπορέλ. Ο Λουκασένκο έχει ήδη απειλήσει πως θα απαντήσει στις κυρώσεις κλείνοντας την παροχή φυσικού αερίου στην ΕΕ και εμποδίζοντας την εισαγωγή εμπορευμάτων που περνούν από τη Λευκορωσία.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το Σάββατο σε ρωσικό περιοδικό, ανέφερε πως θέλει να αναπτυχθούν στη Λευκορωσία ρωσικοί πύραυλοι Iskander οι οποίοι μπορούν να φέρουν συμβατικές αλλά και πυρηνικές κεφαλές.

Υπενθυμίζεται, οτι ο Λουκασένκο έχει διαφωνίσει δημόσια με την απόφαση για την απο-πυρηνικοποίηση και την μεταφορά των πυρηνικών όπλων που διατηρούσε η Λευκορωσία κατα την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης που ολοκληρώθηκε το 1996. Ακόμα, η Λευκορωσία σταμάτησε την μεταφορά εμπλουτισμένου ουρανίου στη Ρωσία και διατηρεί ακόμα εκατοντάδες κιλά έτοιμα για τοποθέτηση σε πυραύλους.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κείμενου χωρίς σχετική άδεια

Πρόσφατα

Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο: «Εξουθενώνουμε του Ρώσους σε ολόκληρη τη γραμμή»

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξέδωσε...

Απόφαση ΥΠΑΜ Ρουμανίας: Πρόταση για προμήθεια 48 F-35 σε δύο φάσεις

Η Ρουμανία ξεκινά άμεσα τις κινήσεις για την ενίσχυση...

Σερβία: «Να αναλάβει το ΝΑΤΟ» – Έκκληση Βούτσιτς για Κόσοβο

Μετά από σοβαρή κλιμάκωση των εντάσεων στο Κόσοβο, ο...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Κάλυψη κενών με ραντάρ επί μικρών οχημάτων

Αυτή την στιγμή ο κορεσμός της άμυνας του αντιπάλου...

A-7 Corsair: Η ιστορία του θρυλικού «κουρσάρου»

Το A-7 Corsair είναι αδιαμφησβήτητα ένα από τα πιο...