Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) συνέλαβαν τον Mohammad Abu Dra’a al-Zanqaloni Yemash, τον ιδρυτή και ηγέτη της λεγόμενης Ταξιαρχίας Balata στη Ναμπλούζ (Nablus), σηματοδοτώντας το τέλος ενός τετραετούς ανθρωποκυνηγητού. Γνωστός με το ψευδώνυμό του “A-Zankaluni”, υπήρξε εξέχον προσωπικότητα στην Δυτική Όχθη, που συχνά απεικονίζεται σε βίντεο να φορά ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο στολισμένο με την τουρκική σημαία, υπονοώντας πιθανές διασυνδέσεις με την Τουρκία.
Η επιχείρηση, που διεξήχθη τα ξημερώματα εντός του πυκνοκατοικημένου προσφυγικού καταυλισμού Μπαλάτα, εκτελέστηκε από δυνάμεις του IDF και ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας του Ισραήλ. Η σύλληψη του A-Zankaloni, που είχε προηγουμένως καταφέρει να ξεφύγει από πολλές προσπάθειες σύλληψης θεωρείται από Ισραηλινές πηγές ως μεγάλη επιτυχία.
Η φήμη του ενισχύθηκε με τα χρόνια περαιτέρω μέσω των πολλών εμφανίσεών του σε πολλά βίντεο, δείχνοντάς τον να πυροβολεί με M16 κατά των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, ενισχύοντας την θέση του μεταξύ των υποστηρικτών και των εχθρών του.
Το σπίτι του Muhammad Abu Daraa al-Zankloni στη Ναμπλούς κατεδαφίστηκε από τις Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις μόλις μία ημέρα πριν από τη σύλληψή του ως τιμωρία για την δράση του. Ένα από τα ερωτήματα που πιθανόν θα πρέπει να απαντήσει ο Ζαναλόνι Γιεμάς πιθανότητα θα είναι και γιατί έχει αυτή την επιμονή στην τοποθέτηση της Τουρκικής σημαίας στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του.
Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ