ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Στέλνει μήνυμα στην Αρμενία από το Σουσί

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε την Τρίτη επίσκεψη στη ιστορική πόλη Σουσί (Σουσά για τους Αζέρους) που καταλήφθηκε από το Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια του περσινού πολέμου με την Αρμενία για την περιοχή του Αρτσάχ.

Η Τουρκία ήταν βασικός στρατιωτικός υποστηρικτής του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, η οποία ξέσπασε το Σεπτέμβρη και κατέληξε σε κατάπαυση του πυρός με τη μεσολάβηση της Ρωσίας μετά από έξι εβδομάδες συγκρούσεων και περίπου 6.000 νεκρών και απο τις δύο πλευρές.

Ο Ερντογάν έφτασε στο Μπακού τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν AzerTag και πριν λίγο έφτασε στην ιστορική πόλη Σουσί για να προκαλέσει ανοιχτά την Αρμενία με την επίσκεψη του παρέα με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν.

Προς το παρόν, ο Ερντογάν δείχνει να εκμεταλεύεται την πολιτική αστάθεια της Αρμενίας για να πραγματοποιήσει αυτην την επίσκεψη. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχε τολμήσει να πλησιάσει τοσο πολύ τα Αρμένικα όπλα.

Share