Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ: Νέα επιτυχία της “Συμφωνίας των Πρεσπών”

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, ισχυρίστηκε πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του δεν υποχρεούται να προσαρμόσει το όνομα της στη νέα ονομασία της χώρας, καθώς υποστήριξε οτι η ομοσπονδία αυτή δεν επιχορηγείται από το κράτος αρα δεν χρειάζεται να ακολουθήσει την συμφωνία

Οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας των Σκοπίων εμφανίστηκαν με φανέλες που έγραφαν Macedonia και η UEFA αναμετάδωσε τον αγώνα κανονικά χωρίς βέβαια να εξηγήσει πως εγινε αποδεκτό το κράτος της “Μακεδονίας” όπως υποστηρίζουν οι Σκοπιανοί απο την στιγμή που στην πραγματικότητα τέτοιο κράτος δεν υπάρχει.

Συγκεκριμένα ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ δήλωσε: “Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μακεδονίας (FFM) είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Γενικό Μητρώο ως ένωση και ως εκ τούτου δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. 

Η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε ιδρύματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση. Από τη στιγμή που η FFM δεν λαμβάνει λεφτά από το κράτος, δεν έχει υποχρέωση να προσαρμοστεί στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι κωδικοί των εμπορικών σημάτων βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι οι εξής: κωδικοί MK και MKD. 

Κάποιοι ρωτούν γιατί δεν χρησιμοποιείται ο κωδικός NMΚ (North Macedonia), αλλά αυτός ο κωδικός ορίζεται μόνο για τις πινακίδες των αυτοκινήτων, σύμφωνα με τη Συμφωνία Πρεσπών

Στο NEMESISHD.GR δεν ασχολούμαστε με κομματικά αλλα θέλουμε να πουμε πραγματικά συγχαρητήρια στο ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε με την συμφωνία αυτη, όχι μονο να κάνει το θέμα της ονομασίας αρκετά πιο περίπλοκο αλλα και να δώσει ευκαιρίες στους ανύπαρκτους των Βαλκανίων να εκμεταλευτούν τρύπες της “Συμφωνίας των Πρεσπών” για να προσβάλουν την Ελλάδα.

Ο Νίκος Δένδιας απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον ομόλογο του η οποιά αναμένεται να πέσει στο καλάθι των αχρήστων καθώς ούδεις στα Σκόπια ενδιαφέρεται για το τι λέμε απο ότι φαίνεται.

Άλλωστε η Ελλαδα δεν χρειάζεται να κανει κατι παραπάνω, οι ίδιοι οι Σκοπιανοί την παραβιάζουν συνεχώς.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα