ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ: Ο IDF συνεχίζει το σφυροκόπημα και ετοιμάζεται έξω από τη Γάζα

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ: Ο IDF συνεχίζει το σφυροκόπημα και ετοιμάζεται έξω από τη Γάζα

Το Ισραήλ κλιμάκωσε δραματικά την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας νωρίς την Παρασκευή με ένα συνδυασμένο αεροπορικό και πυροβολικό μπαράζ με στόχο την καταστροφή του συστήματος σηράγγων της Χαμάς. Με σημαντική προσθήκη την συμμετοχή χερσαίων δυνάμεων σε συνδιασμό με ψυχολογικές επιχειρήσεις μεσω των social media απο τον IDF.

Στην αρχή ο IDF ανακοίνωσε ουσιαστικά μια πλήρη χερσαία εισβολή, η οποία εξελίχθηκε σε μια πολυ πιο ήπια χερσαία δράση καθώς παρόλο που εισέβαλαν Ισραηλινά Merkava καποιά μέτρα εντός της Λωρίδας της Γάζας δεν είδαμε μια πληρη μηχανοκίνητη εισβολή εντος της Λωρίδας.

Τα Ισραηλινά Merkava πρωοθήθηκαν για να παρέχουν κάλυψη σε ομάδες JTAC του Ισραήλ οι οποίες εισέβαλαν στην Γάζα για να προχωρήσουν σε κατάδειξη στόχων για την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία η οποία εκτέλεσε τουλάχιστον 160 βολές.

Όπως σας είχαμε πεί μπορει η εισβολή χθες να μην πήρε εντελώς σάρκα και οστά αλλα τις επόμενες μέρες / ώρες αναμένεται να συμβεί καθώς το Ισραήλ θα προσπαθήσει πρώτα να εξουθενώσει την Χαμάς, η οποία ειναι πολυ έμπειρη στον ανταρτοπόλεμο και πολυ πιθανόν να έχει “παγιδεύσει” πολλά σημεία της Γάζας.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »