ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Ερντογάν εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Ισραήλ!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Ερντογάν εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Ισραήλ!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στο Ισραήλ που αναμένεται να τινάξει στον άερα εντελώς τις σχέσεις των δύο κρατών:

“Είμαστε λυπημένοι και θυμωμένοι με τις φρικαλεότητες του Ισραήλ, την κατάσταση τρόμου, η δύναμη της οποίας προσανατολίζεται προς αθώα παιδιά, γυναίκες και καταπιεσμένους. Η στάση της Τουρκίας σε αυτό το θέμα έχει συγκριμένες αρχές”.

“Όσοι ασπάζονται την αιματοχυσία που προκαλεί το Ισραήλ παραμένοντας σιωπηλοί ή υποστηρίζοντας τους ανοιχτά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μια μέρα θα έρθει η σειρά τους”.

“Η αντίσταση στην επιθετικότητα του Ισραήλ στις παλαιστινιακές πόλεις και την Ιερουσαλήμ αποτελεί καθήκον τιμής για ολόκληρη την ανθρωπότητα”.

Σχετικά με τις ισραηλινές επιθέσεις, ο Πρόεδρος Ερντογάν αναφέρει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στηρίξει ενεργά οποιαδήποτε πρωτοβουλία του ΟΗΕ και να αναλάβει την ευθύνη για την ειρήνη και προσθέτει:

“Καλούμε κάθε κράτος και κάθε ίδρυμα, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις και τις ρίζες τους, να δράσουν το συντομότερο δυνατόν. Εάν ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) δεν τηρήσει αμέσως συγκεκριμένη στάση, θα πάει κόντρα στην ύπαρξή του.

Η Τουρκία δεν θα παραμείνει σιωπηλή στις ισραηλινές επιθέσεις στην Παλαιστίνη, ακόμα και αν ολόκληρος ο κόσμος το αγνοήσει” καταλήγει η δήλωση του Ερντογάν.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »