Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ | Εντολή για πυρ χωρίς προειδοποίηση στο Καζακστάν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο πρόεδρος του Καζακστάν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έδωσε εντολή στον στρατό του να “πυροβολεί χωρίς προειδοποίηση” σε μια προσπάθεια να σταματήσει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που μαίνονται από το Σαββατοκύριακο.

Τα πρώτα «ειρηνευτικά» στρατεύματα της CSTO έφτασαν στο Καζακστάν, μετά από έκκληση του προέδρου της χώρας αντιμετώπιση των εκτεταμένων διαδηλώσεων κατά της πολιτικής ηγεσίας που ξεκίνησαν με αφορμή τις δραματικές αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου.

Μέχρι στιγμής, δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 18 είναι αστυνομικοί. Αξιοματούχοι του Καζακστάν αναφέρουν επίσης πως έχουν γίνει ως τώρα περίπου 3.000 συλλήψεις.

Ο Πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev σε ομιλία του δήλωσε πως απέρριψε τις παροτρύνσεις άλλων κρατών για διαπραγματεύσεις και χαρακτηρίζοντας τες «ηλιθιότητα» και δεσμεύτηκε να καταπνίξει τις διαδηλώσεις.

«Τι είδους διαπραγμάτευση μπορεί να υπάρξει με εγκληματίες και δολοφόνους; Είχαμε να κάνουμε με ένοπλους εκπαιδευμένους ληστές και τρομοκράτες, ντόπιους και ξένους. Ως εκ τούτου, πρέπει να εκμηδενιστούν και αυτό θα γίνει σύντομα», δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Tokayev.

Πρόσθεσε ότι μόνο στο Αλμάτι επιτέθηκαν «20.000 ληστές με υψηλή μαχητική ετοιμότητα και ζωώδη βιαιότητα».

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα