Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Χάος στο Καζακστάν: Σπεύδουν δυνάμεις της CSTO

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ειρηνευτικά στρατεύματα στο Καζακστάν στέλνουν τα πρώην σοβιετικά κράτη της CSTO, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν.

Μετά την πυρπόληση κυβερνητικών κτιρίων και την κατάληψη του διεθνούς αεροδρομίου του Αλμάτι, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι πρόκειται να εγκατασταθούν ειρηνευτικά στρατεύματα στο Καζακστάν χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέριες.

Ως αποτέλεσμα των αναταραχών την Τρίτη και την Τετάρτη σκοτώθηκαν οκτώ αστυνομικοί και προσωπικό της εθνικής φρουράς, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εσωτερικών του Καζακστάν. Ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν αργότερα ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο αεροδρόμιο του Αλμάτι.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από διαμαρτυρίες με αφορμή την άνοδο των τιμών των καυσίμων, οι οποίες γρήγορα πήραν έκταση εναντίον του πρώην προέδρου του Καζακστάν Nursultan Nazarbayev, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί εξουσία στη χώρα παρά την παραίτησή του το 2019 μετά από σχεδόν 30 χρόνια διακυβέρνησης.

Ο Ναζαρμπάγιεφ, θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως η κύρια πολιτική δύναμη στην πρωτεύουσα του κράτους, η οποία το 2019 από Αστάνα μετονομάστηκε σε Νουρ-Σουλτάν προς τιμήν του. Η οικογένεια Ναζαρμπάγιεφ πιστεύεται ότι ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της Κεντρικής Ασίας.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου από άλλα media χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα