Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ | Ξεκίνησε το σχέδιο για τους μισθοφόρους

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στη Γενεύη συνεδρίασε η Μικτή Στρατιωτική Επιτροπή 5+5 για τη Λιβύη από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου 2021, με σκοπό την εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στο βορειοαφρικανικό κράτος και κατ’ επέκταση την απόσυρση των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων υπό την αιγίδα της αποστολής υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη (UNSMIL) με την παρουσία του Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, Ján Kubiš.

Η επιτροπή 5+5 ανέπτυξε και ενέκρινε ένα σχέδιο δράσης για την απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από το λιβυκό έδαφος σε σταδιακή με ισορροπημένο και συγχρονισμένο τρόπο.

Η επιτροπή τόνισε την ανάγκη να είναι έτοιμος ο μηχανισμός παρακολούθησης της κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη, ιδίως οι παρατηρητές του ΟΗΕ στη Λιβύη πριν από την έναρξη της υλοποίησης του σχεδίου.

Η επιτροπή συμφώνησε να επικοινωνήσει με τους σχετικούς εθνικούς και διεθνείς φόρεις για υποστήριξη στην εφαρμογή του σχεδίου.

NEMESISHD.GR – Η αντιγραφή του κειμένου απαγορεύεται χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα