Σφοδρές μάχες Τούρκων και Κούρδων: Τουρκικά UAVs και F-16 χτυπούν το PKK

Το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη συνέχιση της επιχείρησης εναντίον της κουρδικής οργάνωσης του ΡΚΚ στο Βόρειο Ιράκ και δημοσίευσε βίντεο από τις μάχες, σχολιάζοντας ότι:

Στη σύγκρουση με τους τρομοκράτες στο σπήλαιο στην περιοχή Αβασίν-Μπασιάν, ένας ακόμη τρομοκράτης του ΡΚΚ εξουδετερώθηκε από τους ήρωες Κομάντος. Ο αριθμός των τρομοκρατών που εξουδετερώθηκε στη σπηλιά ήταν 6.

Επιπλέον, αεροπορικές επιδρομές με τουρκικά UAV & F-16 της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πλήττουν κρησφύγετα μελών του ΡΚΚ στο Βόρειο Ιράκ.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε:

“Ως αποτέλεσμα του συντονισμένου έργου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, 8 τρομοκράτες του ΡΚΚ που εντοπίστηκαν στην περιοχή Γκάρα στο βόρειο Ιράκ εξουδετερώθηκαν από την επιτυχή αεροπορική επιχείρηση της Πολεμικής Αεροπορίας μας”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ανώτερος Υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, κ. Nizar Al-Khairallah, κάλεσε τον επιτετραμένο της τουρκικής πρεσβείας στη Βαγδάτη τη Δευτέρα 3 Μαΐου στο Υπουργείο και του παρέδωσε ένα σημείωμα διαμαρτυρίας στο οποίο η ιρακινή κυβέρνηση εξέφρασε τη βαθιά δυσαρέσκειά της και την καταδίκη της παρουσίας του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε ιρακινό έδαφος, όπου συναντήθηκε με τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται παράνομα εκεί χωρίς προηγούμενη έγκριση από τις αρμόδιες αρχές του Ιράκ.

Share