“ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ”: Πρωθυπουργός Ιράκ για Ακάρ

“ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ”: Πρωθυπουργός Ιράκ για Ακάρ

Η Άγκυρα απολογήθηκε για την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στην περιοχή του Κουρδιστάν, δήλωσε ο Ιρακινός πρωθυπουργός στην κουρδική Rudaw το Σάββατο, χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη “τεχνικό λάθος”.

“Ο υπουργός Άμυνας του Ιράκ μίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του πριν από δύο ημέρες – η τουρκική κυβέρνηση απολογήθηκε για την είσοδο του υπουργού Άμυνας της σε Ιρακινό έδαφος”, δήλωσε ο Μουσταφά αλ-Καντχίμι.

“Ένα τεχνικό λάθος είναι αυτό που οδήγησε στην είσοδο του Τούρκου υπουργού Άμυνας στο Ιράκ” πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Χουλουσί Ακάρ επισκέφθηκε τουρκικά στρατεύματα σε στρατιωτική βάση στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν την προηγούμενη εβδομάδα εν μέσω της νέας επίθεσης της χώρας εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) στην επαρχία Ντουχόκ.

Τη Δευτέρα 3 Μαΐου, ο Ανώτερος Υφυπουργός του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράκ κ. Nizar Al-Khairallah, κάλεσε τον Τούρκο επιτετραμμένο της τουρκικής πρεσβείας στη Βαγδάτη, στην έδρα του Υπουργείου, και του παρέδωσε σημείωμα διαμαρτυρίας στο οποίο η ιρακινή κυβέρνηση εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της και την καταδίκη της παρουσίας του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσι Ακάρ σε ιρακινό έδαφος οπου συναντήθηκε με τις τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται παράνομα εκεί χωρίς προηγούμενη έγκριση από τις αρμόδιες αρχές του Ιράκ.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »