Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σφαγή για τις δυνάμεις της Χαμάς, η επιδρομή του Ισραήλ στο Νοσοκομείο Σίφα – Καταδίκη από ΟΗΕ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε σφαγή για τις δυνάμεις της Χαμάς έχει εξελιχθεί η επιδρομή του Ισραήλ στο νοσοκομείο Σίφα της πόλης της Γάζας, στο οποίο βρικόντουσαν εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς. Η επιχείρηση που ξεκίνησε νωρίς τη Δευτέρα από την επίλεκτη μονάδα καταδρομέων Shayetet 13 (έχει ασκηθεί τα προηγούμενα χρόνια και με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου) αλλά και την 401η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία του IDF είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες απώλειες για τη Χαμάς και συλλήψεις. Οι προσπάθειες του IDF αποκάλυψαν εκτεταμένη τρομοκρατική υποδομή και πολυάριθμες κρύπτες όπλων εντός των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου.

Ο IDF ανακοίνωσε ότι από την επιχείρηση μέχρι τώρα σκοτώθηκαν πάνω από 170 μαχητές της Χαμάς και 800 ύποπτοι τρομοκράτες έχουν συλληφθεί. Η στρατιωτική δράση στο Νοσοκομείο Σίφα, μια πολύ σημαντική ιατρική υποδομή για την Λωρίδα της Γάζας, έχει προκαλέσει οργή και ανησυχία στον ΟΗΕ και ΠΟΥ.

Σφαγή για τις δυνάμεις της Χαμάς, η επιδρομή του Ισραήλ στο Νοσοκομείο Σίφα - Καταδίκη από ΟΗΕ
PHOTO: IDF

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνομ ανέφερε ότι υπάρχουν πολύ άσχημες συνθήκες στο νοσοκομείο, με ασθενείς να πεθαίνουν λόγω διακοπών ρεύματος και άλλους σε κρίσιμη κατάσταση να αφήνονται χωρίς θεραπεία. Περιγράφοντας την κατάσταση ως «εντελώς απάνθρωπη», ο Τέντρος ζήτησε την άμεση διακοπή των μαχών.

Η επιδρομή των Ισραηλινών δυνάμεων είναι δικαιολογημένη σύμφωνα με το Ισραήλ λόγω της στρατιωτικοποίησης των ιατρικών εγκαταστάσεων από τη Χαμάς – μια κίνηση που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο μπορεί να αφαιρέσει το προστατευόμενο καθεστώς ενός νοσοκομείου και προκαλεί φυσικά ένα τεράστιο ανθρωπιστικό και ηθικό δίλημμα.

Το Ισραήλ τονίζει μέσω κυβερνητικών αξιωματούχων ότι η στρατιωτική επιχείρηση στο Νοσοκομείο Σίφα της Γάζας θα συνεχιστεί μέχρι να παραδοθεί η δύναμη της Χαμάς στο νοσοκομείο ή να εξουδετερωθεί.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα