Μετά απο το σβήσιμο της αρχικής ανάρτησης του NATO που έδινε συγχαρητήρια για την δήθεν «Ημέρα της Νίκης» της Τουρκίας και την αναδίπλωση του στην δεύτερη ανάρτηση του, ο Ερντογάν και ο «πιλότος» Χουλουσί Ακάρ βγήκε ξανά εκτός ορίων.
Συγκεκριμένα ο Ερντογάν δήλωσε:
“Το ΝΑΤΟ έκανε ελιγμούς όπως πάντα και αυτά που σχετίζονται με τον ελιγμό αυτόν διαγράφηκαν. Και δήλωσε ότι είναι ξεχωριστή δύναμη μαζί με την Τουρκία. Αυτό ισχύει ήδη. Το γεγονός ότι η Ελλάδα αισθάνεται άβολα ή ότι η Ελλάδα έχει αρνητική προσέγγιση (απέναντι στην Τουρκία) στο ΝΑΤΟ δεν αποδυναμώνει τις σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ. Γιατί ένα ΝΑΤΟ χωρίς Τουρκία είναι αδιανόητο. Επιπλέον, η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία στο ΝΑΤΟ έτσι κι αλλιώς. Αν υπάρχει Τουρκία, το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό, αν δεν υπάρχει Τουρκία, το ΝΑΤΟ δεν είναι ισχυρό» δήλωσε ο Ερντογάν με αφορμή το δήθεν Lock που δέχθηκαν Τουρκικά μαχητικά απο Ελληνικούς S-300.
Στις δηλώσεις του όμως κάποια σημεία δεν κολλάνε καθώς ακύρωσε στην πραγματικότητα το επιχείρημα της δήθεν «ισχυρής Τουρκίας» απο μόνος του λέγοντας ότι το NATO έκανε όντως πίσω εξαιτίας της Ελλάδας, πράγμα που σύμφωνα με τα υπολοιπά λόγια του δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί.

Όμως συνέβη και ενόχλησε και τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Ακάρ ο οποίος πραγματοποίησε πτήση στο Αιγαίο με F-16, συνοδεία απο ότι φαίνεται απο τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν «υπερηλικών» γκριζομάλληδων πιλότων της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εύρεσης πιλότων τα τελευταία χρόνια.
Αφού έπαιξε τον πιλότο όταν προσγειώθηκε συνέχισε «να πετάει» δηλώνοντας:
«Το 1919-1922, η Ελλάδα με τη στήριξη κάποιων χωρών επιχείρησε να κάνει εισβολή και ως αποτέλεσμα αυτό απογοητεύτηκαν. Σταματήστε με την επιμονή αυτή. Με αυτές τις δήθεν προσπάθειες εξοπλισμού και δήθεν συμμαχίες δεν μπορείτε να φτάσετε πουθενά».
«Έχουμε επανειλημμένα υπενθυμίσει στους συνομιλητές μας να μην μπουν σε μια παρόμοια περιπέτεια, να μην ξαναμπούν σε μπελάδες, να μην υποστούν ξανά μεγάλο πλήγμα, να εγκαταλείψουν αυτές τις προσπάθειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση και να διδαχθούν από την ιστορία» είπε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας.
Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!
Διαβάστε ακόμα: «Αναβαθμίστηκαν οι Ελληνικοί S-300 στο επίπεδο των S-400» – Νέα «ανακάλυψη» του Cihat Yayci