Σε μια νέα συνηθισμένη λεκτική επίθεση κατά της χώρας μας προχώρησε ο Ερντογάν για ακόμα μια φορά, χρησιμοποιώντας ως αποδεικτικό στοιχείο της δήθεν Ελληνικής επιθετικότητας τα δήθεν Lock που δέχθηκαν Τουρκικά μαχητικά απο Ελληνικούς S-300.
Σε συγκέντρωση ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι Τουρκικά μαχητικά κλειδώθηκαν απο Ελληνικές συστοιχίες S-300 που εδρεύουν στην Κρήτη και ότι η πράξη αυτή είναι «ενάντια στο ΝΑΤΟ» πέρα απο την Τουρκία.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν δήλωσε:
«Η Ελλάδα ουσιαστικά αμφισβήτησε το ΝΑΤΟ αυξάνοντας την εχθρική της στάση, η οποία ξεκίνησε με την παραβίαση και την παρενόχληση των μαχητικών μας, με την χρήση των S-300. Αναρωτιόμαστε πώς θα απαντήσουν οι ΗΠΑ στην παρενόχληση με τους S-300. Η εγκατάσταση βάσεων από την Ελλάδα στα νησιά δεν θα έχει ποτέ νόημα για την Τουρκία. Δεν ξέρω τι θα κάνουν στη συνέχεια αυτοί που έδωσαν τόση στήριξη στην Ελλάδα, κάτι που θα έπρεπε να σκεφτούν περισσότερο» ανέφερε ο Ερντογάν.
Ο Ερντογάν ξέχασε να μας δηλώσει όμως τι δουλειά έχουν Τουρκικά μαχητικα τόσο κοντά στην Κρήτη βάζοντας τα σε εμβέλεια των S-300. Μάλλον όμως αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ καθώς η Τουρκία που μας κατηγορεί για επιθετική πολιτική θεωρεί σχεδόν επίσημα ότι η Κρήτη της ανήκει.
Το μπαράζ αναφορών σε δήθεν εμπλοκή των S-300 με Τουρκικά μαχητικά δείχνει και το πόσο ενοχλεί το αντιαεροπορικό σύστημα αυτό την Τουρκία αλλά και μια συνεχή προσπάθεια «προβολής» του Ρωσικού συστήματος που διατηρούν οι Ενοπλές Δυνάμεις μας για την πρόκληση εντυπώσεων στην δύση με αφορμή τους S-400 της Τουρκίας.
Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

