ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ Ο ΠΟΡΔΗΤΗΣ: Θα πάρουμε την Ιερουσαλήμ

Ο Πρόεδρος του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος είναι ο ηγέτης της τουρκικής οργάνωσης “Γκρίζοι Λύκοι” αντέδρασε στις επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Τεμένους al-Aqsa στον λογαριασμό του στο Twitter και εξέφρασε ανοιχτά ότι η Τουρκία σκοπεύει να διεκδικήσει την Ιερουσαλήμ.

“Το Ισραήλ είναι ένα τρομοκρατικό κράτος, χρησιμοποιεί τη βία ως πολιτικό μέσο. Από την άλλη, ο τρόμος των Εβραίων αποίκων, οι οποίοι συνεχώς χτυπούν στη Δυτική Όχθη, διώχνει τους καταπιεσμένους από τα σπίτια τους. Η Ιερουσαλήμ πενθεί, η Γάζα είναι λυπημένη, η κατάσταση στη Δυτική Όχθη είναι περίεργη, η Παλαιστίνη βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πυρκαγιές.

Καταδικάζω την ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία στοιχειώνει την ελευθερία της πίστης και της λατρείας των Παλαιστινίων αδελφών μας κατά το μήνα του Ραμαζανιού και στοχεύει το καθεστώς του Χαρέμ-Σαρίφ.

Εύχομαι οι Παλαιστίνιοι που τραυματίστηκαν στις επιθέσεις να γίνουν καλά. Η Ιερουσαλήμ είναι η πρώτη ισλαμική κατεύθυνση προσευχής και δεν θα δοθεί σε Σιωνιστές.

Η Ιερουσαλήμ είναι ο πρώτος πόνος των ματιών μας, η πρώτη μας αγάπη, η πρώτη μας κατεύθυνση, η αιώνια εμπιστοσύνη της Ανάληψής μας, η αιώνια τιμή της πίστης μας.

Ακριβώς όπως δεν κάνουμε παραχωρήσεις στο Kashgar, δεν εγκαταλείπουμε το Kirkuk, έτσι δεν εγκαταλείπουμε και την Ιερουσαλήμ, δεν αφήνουμε τις σιωνιστικές συνωμοσίες στην Ιερουσαλήμ.

Η Ιερουσαλήμ, το Κάσγκαρ, το Κιρκούκ και η Κωνσταντινούπολη συνδέονται στενά μεταξύ τους μέσω της ιστορίας, του πολιτισμού και των δεσμών της πίστης.” δήλωσε ο Μπαχτελί.

Share