Σε Ελληνικά χέρια τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Σε Ελληνικά χέρια τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου μπήκε ξαφνικά στον διαγωνισμό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τόσο για τον στρατιωτικό τομέα του αλλα και τον εμπορικό κερδίζοντας και τους δύο διαγωνισμούς καταθέτοντας ενα αρκετά μεγαλύτερο ποσό σε σχέση με τους ανταγωνιστές.

Σύμφωνα με πηγές του επαγγελματικού του κύκλου ο κ.Προκοπίου προέβη σε αυτη την κίνηση ΜΑΤ για το καλό της χώρας με αποτέλεσμα τώρα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να βρίσκονται σε Ελληνικά χέρια.

Η κίνηση αυτη ειναι άκρως σημαντική καθώς μπορεί να σημάνει μια γενική επανεκκίνηση και της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Ο Γιώργος Προκοπίου είναι Έλληνας εφοπλιστής, ιδρυτής των εταιρειών Dynacom Tankers, Sea Traders και Dynagas με συνολική δύναμη περίπου 120 πλοία ξηρού φορτίου, μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου και περιουσία άνω των 2 δισεκατομυρρίων.

Μάλιστα το 2013, πλοίο δικών του συμφερόντων το Ob Trader διέσχισε τα νερά του Αρκτικού κύκλου αλλάζοντας τις εμπορικές διαδρομές του πλανήτη.

Ο Έλληνας Εφοπλιστής είχε πεί χαρακτηριστικά: «Οι πολιτικοί πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι μαζί με τους Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές με σκοπό να συμφωνήσουν στον τρόπο της ανάπτυξης ώστε να ξαναρχίσουν οι επενδύσεις. Από τους Έλληνες θα αρχίσουν οι επενδύσεις και όχι από τους ξένους. Αυτοί θα έρθουν. Θέλουμε ένα φιλικό προς τους επιχειρηματίες περιβάλλον».

Share
Translate »