ΑΚΡΑΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ: «Οι Έλληνες είναι οι Εισβολείς στην Κύπρο»

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, βρίσκεται στα κατεχόμενα όπου είχε συνάντηση με τον υποτιθέμενο «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους, Ερσάν Σανέρ.

Ο Οκτάι ισχυρίστηκε ότι η 20η Ιουλίου είναι μια επέτειος κατά την οποία οι Τουρκοκύπριοι ελευθερώθηκαν ενώ πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι της Κύπρου έχουν μια ιστορία αιώνων στο νησί και είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του νησιού.

Δήλωσε επίσης, πως οι “εισβολείς”, δηλαδή η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι, προσπαθούν τώρα να αλλάξουν τα γεγονότα αλλά δεν θα το πετύχουν, προσθέτοντας ότι η κοινή πλεύση Τουρκίας και Τουρκοκυπρίων στη λύση των δύο κρατών είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην διεθνή κοινότητα.

Ο Ερσάν Σανέρ, από πλευράς του, δήλωσε ότι όταν το ψευδοκράτος και η Τουρκία συνεργάζονται τότε δεν υπάρχει τίποτε που δεν μπορούν να πετύχουν, όπως το θέμα των υδρογονανθράκων και πως το ψευδοκράτος δυναμώνει με τη στήριξη της Τουρκίας.

Επιπλέον, ο Σανέρ επανέλαβε με τη σειρά του ότι όντως υπάρχει θέμα κατοχής στην Κύπρο, αλλά η κατοχική σύναμη είναι οι Ελληνοκύπριοι.

Share