“ΣΑΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕ”: Η Ρωσία απαντά σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση για Ουκρανία

“ΣΑΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕ”: Η Ρωσία απαντά σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση για Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποσχέθηκε «ακλόνητη» υποστήριξη στην κυβέρνηση της Ουκρανίας εν μέσω των ανησυχιών για στρατιωτική κλιμάκωση στα ανατολικά της χώρας ή πιθανή επίθεση εναντίον του νατοϊκού κράτους μετά τις πρόσφατες μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Τη Δευτέρα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Josep Borrell, δήλωσε ότι «παρακολουθεί με σοβαρή ανησυχία τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα γύρω από την Ουκρανία». Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, υποσχέθηκε επίσης «ακλόνητη υποστήριξη από την ΕΕ για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Ο Borrell είπε ότι θα πραγματοποιήσει περαιτέρω συνομιλίες για το θέμα με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ αλλά και τους υπουργούς Εξωτερικών των μελών της ΕΕ σε συνάντηση αργότερα αυτό το μήνα.

Παράλληλα, η ρωσική κυβέρνηση αν και αρνήθηκε ότι σχεδιάζει στρατιωτική επίθεση, δεν έχει αρνηθεί τις κινήσεις των στρατευμάτων. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ρωσία κάνει «αυτό που θεωρεί απαραίτητο» και «θα αγνοήσει τα μηνύματα ανησυχίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες».

Share
Translate »