Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Επιτυχής ελληνική άσκηση με τους Τούρκους στα πλαίσια ΝΑΤΟ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Την ολοκλήρωση της πολυεθνικής άσκησης Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 21» που διογρανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ – ΓΕΝ.

Από το Σάββατο 27 Μαρτίου έως την Κυριακή 04 Απριλίου 2021, διεξήχθη η πολυεθνική Άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 21», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου.

        Στην άσκηση συμμετείχαν η Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΥΔΡΑ» ως πλοίο έδρας του Διοικητού Διοικήσεως Ναρκοπολέμου (Δ/ΔΝΑΡ) Πλοιάρχου Α. Ρόκα ΠΝ, το Ναρκοθηρευτικό (Ν/ΘΗ) «ΕΥΡΩΠΗ», η Κανονιοφόρος (Κ/Φ) «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», οι μονάδες της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NATO Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG2) αποτελούμενη από τα τουρκικά πλοία «TCG SOKULLU MEHMET PASA», ΝΘΗ «TCG AYVALIK», το γαλλικό ΝΘΗ «FS ORION», το ισπανικό ΝΘΗ «ESPS TAJO», το βουλγάρικο ΝΘΗ «BGS TSIBAR», το ιταλικό ΝΘΗ «ITS TERMOLI», το ρουμανικό υδρογραφικό (Υ/Γ) «RΟS A. CATUNEANU», ομάδες εξουδετερώσεως ναρκών, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, καθώς και Αξιωματικοί Παρατηρητές από την Αίγυπτο και τη Ρουμανία.

        H ανωτέρω άσκηση, τύπου INVITEX, διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση και περιλαμβάνει εκπαιδευτικά αντικείμενα διαφόρων μορφών πολέμου με έμφαση στο Ναρκοπόλεμο με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων. Εστιάζει δε στη δοκιμή και αξιολόγηση των διαδικασιών Ναρκοπολέμου και των αντίστοιχων εκδόσεων τακτικής σε συμμαχικό πλαίσιο.

Τελευταίες εξελίξεις

«Η Κύπρος θα ήταν δική μας» – Ερντογάν για την Τουρκική Εισβολή του 1974

Άγκυρα, Τουρκία - Σε δηλώσεις σχετικά με την τουρκική...

Δήλωση Πούτιν για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και δυτικές χώρες

Μόσχα, Ρωσία - Στην πιθανότητα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου...

Διαβάστε ακόμα