Ρουκέτες εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ανατολική Συρία

Οι Αμερικανικές δυνάμεις που εδρεύουν στην Ανατολική Συρία το Σάββατο δέχθηκαν πυρά με εκπρόσωπο του Πενταγώνου να δηλώνει ότι δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεχτήκαμε πυρα στο Κόνοκο, το οποίο είναι ένα σημείο
στη συριακή επαρχία Ντειρ Εζ-Ζορ, στην περιοχή όπου βρίσκεται η αμερικανική βάση. Προς το παρόν, σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, δεν υπάρχουν απώλειες ή ζημιές στην υποδομή μας», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, σε τακτική ενημέρωση την Πέμπτη, εξέφρασε την ανησυχία του για τις πρόσφατες επιθέσεις σε βάσεις των ΗΠΑ στη Συρία και το Ιράκ.

Η Συριακή Υπηρεσία SANA, επικαλούμενη τοπικές πηγές, ανέφερε το Σάββατο για έκρηξη στο εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου της εταιρείας Conoco, που βρίσκεται κοντά στη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Συριακό πρακτορείο ειδήσεων, το περιστατικό συνέβη πριν από τα μεσάνυχτα. Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την έκρηξη, αλλά υπάρχει υποψία ότι ιρανικές πολιτοφυλακές που δραστηριοπιούνται στην Συρία έριξαν έναν αριθμό ρουκετών εναντίον του σημείου που εδρεύουν οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του εργοστασίου.

Share