“ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ” – Απειλή Ερντογάν παρουσία Αμπάς

Η Τουρκία δεν σιώπησε και δεν θα παραμείνει σιωπηλή ενάντια στην ισραηλινή καταπίεση των Παλαιστινίων, δήλωσε το Σάββατο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τόνισε ότι δεν θα είναι δυνατόν να καθιερωθεί διαρκής ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή όσο συνεχίζονται οι πολιτικές του Ισραήλ.

Η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή δεν θα είναι δυνατές όσο συνεχίζεται η ισραηλινή κατοχή, τόνισε ο Ερντογάν, αναφέροντας ότι η Τουρκία δεν θα παραμείνει ποτε σιωπηλή μπροστά “στις αγριότητες του Ισραήλ στην Παλαιστίνη” προκαλώντας μεγαλύτερη ρήξη μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ και κάνοντας ξεκάθαρη την εχθρική στάση της Τουρκίας προς την νέα Ισραηλινή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Τουρκική Προεδρία, ο Ερντογάν και ο Παλαιστίνιος ομόλογός του Μαχμούντ Αμπάς συζήτησαν περιφερειακές εξελίξεις και μέτρα για ενίσχυση των διμερών δεσμών, ανέφερε η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Εξέφρασε επίσης “ικανοποίηση για τη θετική πορεία των διμερών σχέσεων με την Παλαιστίνη” που η Τουρκία προσπαθεί να υπογράψει ενα ακόμα μνημόνιο στα πρότυπα του ΤουρκοΛιβυκού για καθορισμό παράνομης ΑΟΖ.

Μετά τη συνάντηση των προέδρων, αντιπροσωπείες και από τις δύο χώρες συναντήθηκαν για συνομιλίες στις οποία συμμετείχαν επίσης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Διευθυντής Επικοινωνιών Φαχρετίν Αλτούν, ο Προεδρικός Εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν και ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT) Χακάν Φιντάν.

Share