Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Ρωσική άσκηση-μήνυμα στις ΗΠΑ – Ο Ρωσικός στόλος δίπλα στην Αλάσκα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι δυνάμεις του Στόλου του Ειρηνικού συμμετέχουν στην άσκηση “Finval 2023” που πραγματοποιείται στα σύνορα Ρωσίας – ΗΠΑ (Αλάσκα) και συγκεκριμένα στα ύδατα της Βερίγγειου Θάλασσας, της Θάλασσας Τσούκτσι και στη χερσόνησο Τσουκότκα. Η άσκηση, υπό την ηγεσία του ναύαρχου Νικολάι Γιεβμένοφ, Ανώτατου Διοικητή του Ρωσικού Ναυτικού, έχει ως στόχο την προστασία της Βόρειας Θαλάσσιας οδού.

Κατά την άσκηση αναπτύχθηκαν δύο ομάδες ανθυποβρυχιακού πολέμου, αποτελούμενες από τις κορβέτες Σοβερσένι και Γκρεμιάστσι, καθώς και τα πλοία ανθυποβρυχιακού πολέμου Ουστ-Ιλίμσκ και MPK-107. Αυτές οι ομάδες, σε συνεργασία με ένα αεροσκάφος ανθυποβρυχιακού πολέμου Il-38 της Ναυτικής Αεροπορίας του Στόλου του Ειρηνικού, συμμετείχαν σε ασκήσεις αναζήτησης και καταστροφής εχθρικών υποβρυχίων. Ένα υποβρύχιο του Στόλου του Ειρηνικού έπαιξε τον ρόλο του αντιπάλου κατά τη διάρκεια αυτών των ασκήσεων όπως τονίζει το Ρωσικό ΥΠΑΜ.

Ρωσική άσκηση-μήνυμα στις ΗΠΑ - Ο Ρωσικός στόλος δίπλα στην Αλάσκα
By mil.ru

Τα συμμετέχοντα πληρώματα ενίσχυσαν τις δεξιότητές τους σε κοινούς ελιγμούς, αποφυγή υποβρύχιων εχθρικών επιθέσεων και προσομοίωση της καταστροφής του εχθρού χρησιμοποιώντας ανθυποβρυχιακά οπλικά συστήματα αναφέρει η Ρωσική ανακοίνωση.

Στην τακτική άσκηση “Finval 2023” συμμετέχουν περίπου 10.000 άτομα στρατιωτικού προσωπικού και πάνω από 50 μονάδες στρατιωτικού υλικού, μεταξύ των οποίων πλοία επιφανείας, πλοία υποστήριξης, υποβρύχια, αεροσκάφη, ελικόπτερα και παράκτια πυραυλικά συστήματα όπως Bal και Bastion. Επιπλέον, τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα έλαβαν επίσης μέρος στην άσκηση.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν επιτυχώς πυραύλους κρουζ κατά στόχου στο βορειοανατολικό τμήμα της Βερίγγειου Θάλασσας. Αναχαίτησαν επίσης πυραύλους κρουζ και εκτέλεσαν διάφορες άλλες ασκήσεις.

Ενώ το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τονίζει ότι όλες οι πτυχές της άσκησης είναι αμυντικές και στοχεύουν στην ενίσχυση της εκπαίδευσης των δυνάμεων για επιχειρήσεις στα βορειοανατολικά σύνορα της Ρωσίας, η πολύ κοντινή απόσταση της περιοχής διεξαγωγής της άσκησης με την Αλάσκα θα μπορούσε να εκληφθεί ως πιθανή απειλή για τις ΗΠΑ.

Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα