Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΚΤΑΚΤΟ: Φλέγεται το αρχηγείο του Ρωσικού στόλου στην Σεβαστούπολη από Ουκρανική επίθεση – Πιθανή χρήση SCALP-EG

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια σημαντική εξέλιξη, η Ουκρανία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας που βρίσκεται στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας. Ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ, επιβεβαίωσε την επίθεση, δηλώνοντας ότι η Ουκρανία χτύπησε σφοδρά το αρχηγείο του Ρωσικού στόλου.

Η Σεβαστούπολη, η οποία στεγάζει την κύρια βάση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χερσονήσου της Κριμαίας. Η περιοχή προσαρτήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις το 2014, μια κίνηση που αποτέλεσε σημείο διαμάχης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Μετά το χτύπημα του πυραύλου, προέκυψαν αναφορές για συντρίμμια διασκορπισμένα σε μια τεράστια περιοχή. Το ρωσικό κρατικό μέσο TASS τόνισε ότι τα επακόλουθα της επίθεσης είδαν ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο. Επιπλέον, ένα κομμάτι θραυσμάτων από τον πύραυλο φέρεται να προσγειώθηκε κοντά στο θέατρο Lunacharsky της πόλης.

Ο κυβερνήτης Ραζβοζάγιεφ απηύθυνε έκκληση για προσοχή, υποδεικνύοντας ότι μια άλλη επίθεση ενδέχεται να είναι επικείμενη. Συνέστησε στους κατοίκους να απομακρυνθούν από το κέντρο της πόλης και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους. Στο σημείο έσπευσαν ομάδες έκτακτης ανάγκης, μεταξύ των οποίων και πυροσβέστες, για να διαχειριστούν την κατάσταση και να εκτιμήσουν τυχόν θύματα.

Ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες δείχνουν ότι μάλλον στοχοποιήθηκε από Ουκρανικούς πυραύλους cruise SCALP-EG / Storm Shadow που πέρασαν ξανά την Ρωσική πυκνή αεράμυνα χωρίς πρόβλημα, ένα γεγονός που μπορεί να αποβεί θετικό για την χώρα μας καθώς η Πολεμική Αεροπορίας μας διαθέτει τους πυραύλους στο οπλοστάσιο της.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα