Πυρηνικό ατύχημα ή υπερβολές οι εκρήξεις στο Ακουγιού;

Πυρηνικό ατύχημα ή υπερβολές οι εκρήξεις στο Ακουγιού;

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης στο εργοτάξιο του πυρηνικού εργοστασίου του Ακούγιου στη νότια Τουρκία, όπου σημειώθηκαν δύο διαδοχικές εκρήξεις.

Οι εκρήξεις έγιναν στις εγκαταστάσεις του υπό κατασκευή εργοστασίου και στο σημείο μετέβησαν η στρατοχωροφυλακή και οι τοπικές αρχές της Μερσίνας.

Aπό τις εκρήξεις προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές σε σπίτια της γύρω περιοχής.

“Ο Βουλευτής της Μερσίνας Başarır του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ισχυρίζεται ότι δύο συνεχόμενες εκρήξεις στο εργοτάξιο του Ακουγιού.

“Ο νομάρχης και η χωροφυλακή δεν παρέχουν πληροφορίες. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο σημείο που σημειώθηκαν οι εκρήξεις. Παράθυρα, πόρτες και τοίχοι στα σπίτια των κατοίκων (της γύρω περιοχής) έχουν ραγίσει ή σπάσει”, είπε.” έγραψε το τουρκικό ειδησεωγραφικό πρακτορείο ANKA σε ανάρτηση του στο twitter.

Το γεγονός γνωστοποίησε ο δήμαρχος της περιοχής. Η νομαρχία της Μερσίνας έβγαλε ανακοίνωση που λέει οτι θα αποδοθούν οι ευθύνες και ότι συγκροτήθηκε επιτροπή που θα ελέγξει τις ζημιές που έγιναν για να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Η ίδια η νομαρχία, παράλληλα, στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι η έκρηξη ήταν προγραμματισμένη στο πλαίσιο των οικοδομικών έργων.

Η δήλωση αυτή έρχεται να διαψεύσει ορισμένα ελληνικά sites που δεν παρέλειψαν να αφήσουν υπόνοιες για πυρηνικό ατύχημα που συγκαλύφθηκε από την τουρκική κυβέρνηση.

Το Ακουγιού όντως μαστίζεται από πολλά προβλήματα και θα μπορούσε μελλοντικά να προκαλέσει “νέο Τσερνομπίλ” αλλά αυτό δεν συνδέεται με το προχθεσινό περιστατικό καθώς δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα ο αντιδραστήρας.

Share
Translate »