Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟ: Άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο με το ΝΑΤΟ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Νέα άσκηση πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας νότια και ανατολικά της Κρήτης.

Το ΓΕΕΘΑ στην ιστοσελίδα του ανακοίνωσε τα εξής:

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΨΑΡΑ, Υποβρυχίου (Υ/Β) του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με δύο Φρεγάτες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης STANDING NΑΤΟ MARITIME GROUP TWO (SNMG2), στη θαλάσσια περιοχή Νότια και Ανατολικά της Κρήτης.

Εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, αντιαεροπορικού και ανθυποβρυχιακού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων δυνάμεων σε Συμμαχικό πλαίσιο.

Επιπλέον, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, πρόκειται να συγκληθεί ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και πιθανές αλλαγές στη στρατιωτική ηγεσία.

Τόσο ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος όσο και οι Αρχηγοί ΓΕΝ κ. Στέλιος Πετράκης και ΓΕΣ κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, αναμένεται ότι θα παραμείνουν στα πόστα τους καθώς έχουν μόλις ένα χρόνο θητείας στις θέσεις τους και επίσης η κυβέρνηση δεν έχει δείξει πρόθεση για δραματικές αλλαγές στην ηγεσία του στρατεύματος.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα