Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Πούτιν στέλνει Iskander-M στην Λευκορωσία με δυνατότητα πυρηνικής κρούσης

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε το Σάββατο κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ότι η Ρωσία θα στείλει πυραύλους στη Λευκορωσία τους επόμενους μήνες που θα είναι ικανοί και για πυρηνική κρούση.

Ο Πούτιν στέλνει Iskander-M στην Λευκορωσία με δυνατότητα πυρηνικής κρούσης
ISKANDER PHOTO By © Boevaya mashina, CC BY-SA 4.0, Wikipedia

Ο Πούτιν δήλωσε σε εκπομπή στη ρωσική τηλεόραση κατα την διάρκεια της συνάντησής του με τον Λουκασένκο στην Αγία Πετρούπολη, ότι η Ρωσία θα μεταφέρει τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander-M στη Λευκορωσία μέσα στους επόμενους μήνες.

Αυτά τα συστήματα μπορούν οπλιστούν τόσο με συμβατικές όσο και με πυρηνικές κεφαλές, ανάλογα με τον τύπο του πυραύλου που χρησιμοποιείται απο το σύστημα.

Ακόμα, πρότεινε τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών αεροσκαφών της Λευκορωσίας ώστε να είναι ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

“Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός μαχητικών Su-25 που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή από τις ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας. Είναι σε θέση να βελτιωθούν με τον κατάλληλο τρόπο”, δήλωσε ο Πούτιν.

Διαβάστε ακόμα: R/U/AGM-84 Harpoon: Ιστορία και εκδόσεις του φονικού αντιπλοϊκού των ΗΠΑ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα