Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πρωθυπουργός: «Ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις – Δεν δεχόμαστε υποδείξεις»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με νέα δήλωση του από την Θράκη όπου ξεκαθαρίζει ότι η χώρα δεν δέχεται υποδείξεις απο κανέναν και ότι θα προχωρήσει κανονικά στην ενίσχυση του φράχτη στον Έβρο και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου:

«Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε δει το κρεσέντο της ρητορικής έξαρσης με όλα αυτά τα οποία έχουμε ακούσει κατά καιρούς περί αφίξεως τα βράδια στην Ελλάδα και από εδώ και στο εξής να πέσουν κάπως οι τόνοι.

Πιστεύω ότι και εδώ και στην Τουρκία θα έχουμε εκλογές λίγο-πολύ την ίδια χρονική περίοδο. Αυτό μπορεί να είναι και καλό από μίας πλευράς, με την έννοια ότι θα προκύψουν και στην Ελλάδα και στην Τουρκία καινούργιες κυβερνήσεις περίπου ταυτόχρονα.

Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πώς θα ασκήσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ούτε χρειάζεται την έγκριση κανενός προκειμένου να συνεχίσει την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και την κατασκευή αποτρεπτικών έργων, όπως είναι ο φράχτης στον Έβρο.

Θα κατασκευάσουμε τελικά φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου, εκεί που είναι τεχνικά και γεωγραφικά εφικτό. Και εφόσον η ΕΕ μέχρι στιγμής χρηματοδοτεί πολλές δομές περί του μεταναστευτικού, αλλά όχι τεχνητά εμπόδια, θα προχωρήσουμε στην κατασκευή με εθνικούς πόρους» καταλήγει η απάντηση του Πρωθυπουργού.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα