Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Πρόταση δίμηνης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα από το Ισραήλ – Πληροφορίες για άρνηση της Χαμάς

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Την πρόταση του Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός διάρκειας δύο μηνών φέρεται να απέρριψε η Χαμάς, επιμένοντας στην πάγια θέση της για μόνιμη λήξη του πολέμου και πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από την Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ με αυτή την πρόταση στόχευε στην απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται από την Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους.

Η πληροφορία για απόρριψη της ισραηλινής πρότασης από την Χαμάς προέρχεται από ανώτερο Αιγύπτιο αξιωματούχο που μίλησε την Τρίτη στο Associated Press. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι ηγέτες της Χαμάς επέμειναν στο αίτημά τους να αποσυρθεί πλήρως το Ισραήλ από το έδαφος της Γάζας.

Παρά αυτές τις εξελίξεις, το Ισραήλ δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την απόρριψη της πρότασης κατάπαυσης του πυρός από τη Χαμάς. Ισραηλινοί αξιωματούχοι που μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας στο Κανάλι 12 του Ισραήλ δήλωσαν ότι δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα για την απόφαση της Χαμάς.

Σύμφωνα με την πρόταση του Ισραήλ, θα επιτρεπόταν σε ηγέτες της Χαμάς στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του Yahya Sinwar, να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες. Επιπλέον, προβλεπόταν και απελευθέρωση μεγάλου αριθμού Παλαιστινίων κρατουμένων από το Ισραήλ.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζέντ Αλ Ανσάρι, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, εξέφρασε την αισιοδοξία του για πιθανή επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών στο μέλλον. «Εμπλεκόμαστε σε σοβαρές συζητήσεις και με τις δύο πλευρές. Έχουμε παρουσιάσει ιδέες και στις δύο πλευρές. Λαμβάνουμε μια συνεχή ροή απαντήσεων και από τις δύο πλευρές και αυτό από μόνο του αποτελεί αιτία αισιοδοξίας» δήλωσε ο Αλ Ανσάρι.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα