Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Προσγειώθηκε με την «κοιλιά»: Βλάβη σε F-35 της Νότιας Κορέας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης την Τρίτη, ένα F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας αναγκάστηκε να προσγειωθεί με την κοιλιά λόγω προβλήματος στο σύστημα προσγείωσης. Αξιοματούχοι της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσαν το περιστατικό και ανέφεραν πως ο πιλότος δεν έπαθε τίποτα.

Σύμφωνα με κορεάτικα ΜΜΕ, το F-35 δεν υπέστη σημαντικές ζημιές επειδή η πολεμική αεροπορία χρησιμοποίησε ειδικό αφρό στον αεροδιάδρομο πριν την αναγκαστική προσγείωση.

Αξιωματούχοι της ROKAF ενημέρωσαν το Κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας για το περιστατικό και διέψευσαν τους ισχυρισμούς ότι το F-35 υπέστη σοβαρές ζημιές λέγοντας:
«Ο πιλότος δεν τραυματίστηκε σοβαρά και βγήκε χωρίς πρόβλημα αμέσως μετά την προσγείωση, το μαχητικό αεροσκάφος δεν έχει υποστεί εμφανή ζημιά»
.

«Ξεκίνησε αμέσως έρευνα από την Πολεμική μας Αεροπορία και την κατασκευάστρια εταιρεία του αεροσκάφους, Lockheed Martin» δήλωσε ο αξιωματούχος της ROKAF .

Η Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να συνεργαστούν για να καταλάβουν τι πήγε στραβά με το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους.

Μέχρι τότε, ολόκληρος ο στόλος F-35A της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας (ROKAF) είναι καθηλωμένος.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα