ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΚΑΡ: “Άδικος κόπος τα ελληνικά εξοπλιστικά”

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε η Άγκυρα, αυτή τη φορά με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να κατηγορεί την Ελλάδα για ανεύθυνες δηλώσεις και απειλές που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο και διαταράσσουν την περιφερειακή ειρήνη. 

Ο Ακάρ ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει τις ενέργειες και τις δηλώσεις που μπορούν να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις και να δει το παρελθόν ώστε να κινηθεί ανάλογα, ενώ σχολιάζοντας τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα δήλωσε πως είναι “άδικος κόπος”.

Ο Τούρκος Υπουργός αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, για το οποίο οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα. Όπως ήταν αναμενόμενο, επέμεινε στην πάγια τουρκική θέση για λύση δύο κρατών, η οποία αντιτίθεται στα ψηφισματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση, και ίδίως ο Χουλουσί Ακάρ ως Υπουργός Άμυνας, βρίσκεται σε δεινή θέση μετά την αποτυχημένη επιχείρηση στο Γκάρα του Ιράκ όπου οι τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν κατά λάθος 13 Τούρκους πολίτες, αιχμάλωτους του PKK. Επομένως, είναι λογικό, οι Τούρκοι αξιωματούχοι να στρέφουν την προσοχή στη χώρα μας ώστε να προσπεραστεί η τραγωδία που προκάλεσαν.

Share