Η ΦΡΕΓΑΤΑ ΥΔΡΑ ΣΤΑ ΗΑΕ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΚΑΙ ΥΕΘΑ: Συμμετοχή σε IDEX και NAVDEX

Η ΦΡΕΓΑΤΑ ΥΔΡΑ ΣΤΑ ΗΑΕ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΚΑΙ ΥΕΘΑ: Συμμετοχή σε IDEX και NAVDEX

Επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στα Εμιράτα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συναντηθεί με τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για Αμυντικές Υποθέσεις των ΗΑΕ Μοχάμεντ Αλ-Μποουάρντι και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Μαρτύρων (Wahat Al-Karama).

Ο υπουργός, ο οποίος συνοδεύεται και από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, θα παρακολουθήσει επίσης την τελετή έναρξης των διεθνών εκθέσεων Αμυντικού Υλικού “IDEX 2021” και “NAVDEX 2021”, καθώς και το Διεθνές Συνέδριο ‘Αμυνας που πραγματοποιούνται υπό την ευγενική υποστήριξη της Α.Υ. του προέδρου των Η.Α.Ε. Σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ Αλ-Ναχιάν στο εθνικό εκθεσιακό Κέντρο του Αμπού Ντάμπι.

Την Παρασκευή, στο πλαίσιο συμμετοχής της στις εκδηλώσεις των Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού, που θα διεξαχθούν από Κυριακή 21 έως την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, κατέπλευσε στον λιμένα του Αμπού Ντάμπι η Φρεγάτα (Φ/Γ) Ύδρα.

20 Feb 012 02 1

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, την ίδια ημέρα προσωπικό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) έφτασε στο Ντουμπάι, προκειμένου να εκπαιδευτεί στον εξομοιωτή ελεύθερης πτώσης που διαθέτουν τα ΗΑΕ.

Η εν λόγω εκπαίδευση, η οποία εκτελείται σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον, εξασφαλίζει πολύτιμη εμπειρία στο δύσκολο αντικείμενο της ελεύθερης πτώσης, με παράλληλη σημαντική μείωση κόστους σε σχέση με την εκτέλεση πραγματικών αλμάτων.

20 Feb 016 02

Η συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις ανωτέρω δραστηριότητες, εντάσσεται στην ενίσχυση και εμβάθυνση των ήδη άριστων σχέσεων και της αμυντικής συνεργασίας της χώρας μας με τα ΗΑΕ.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »