“ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ”: Συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη στο ΝΑΤΟ

“ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ”: Συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη στο ΝΑΤΟ

“Λαμβάνουμε υπόψη μας το διεθνές δίκαιο, τη δικαιοσύνη και την ισότητα, καθώς και τον σεβασμό των αμοιβαίων δικαιωμάτων και συμφερόντων, στις αλληλεπιδράσεις μας με τους γείτονές μας” δήλωσε ο Ερντογάν σε εκδήλωση του Γερμανικού Ταμείου Μάρσαλ (German Marshall Fund) στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

“Πιστεύω ότι η αναβίωση του διαλόγου με την γείτονα και σύμμαχο μας Ελλάδα εξυπηρετεί τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής μας, καθώς και τη λύση διμερών ζητημάτων” πρόσθεσε. 

“Η Τουρκία ηγείται και συμβάλλει σε όλες τις πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της σταθερότητας, από το Ιράκ έως το Αφγανιστάν, από τον Καύκασο έως τα Βαλκάνια, από τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Μεσόγειο και την Αφρική” κατέληξε η δήλωση του Ερντογάν.

Πριν λίγη ώρα, επίσης, τελείωσε η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα. Κανένας από τους δύο δεν προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με τη συνάντηση αλλά κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι “έσπασε ο πάγος” και ότι αποφασίστηκε οι δύο χώρες να αφήσουν πίσω την ένταση του 2020 παρά τις σημαντικές διαφορές που υπάρχουν.

Share
Translate »