Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Συρία – Αεροπορικές προσβολές του Ισραήλ κατά της Δαμασκού και ενεργοποίηση Συριακής Αεράμυνας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Δαμασκός, Συρία – ΑΝΑΝΕΩΣΗ 14:46ΜΜ Πριν από λίγη ώρα, ο ουρανός της Δαμασκού γέμισε καπνούς από την ενεργοποίηση της συριακής αεράμυνας ως απάντηση σε αυτό που τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν ως ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Η περιοχή Μεζέχ (Mezzeh) της Συριακής πρωτεύουσας, μια τοποθεσία γνωστή για την σχέση της με τις πολιτοφυλακές του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) και της Χεζμπολάχ, ήταν μεταξύ των περιοχών που στοχοποιήθηκαν. Οι αναφορές επιβεβαίωσαν ότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο Mezzeh, που βρίσκεται στα νότια προάστια της Δαμασκού, υπέστη ζημιές από τον βομβαρδισμό χωρίς όμως να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Άλλες πληροφορίες μιλούν για χτύπημα και στα Δυτικά της Δαμασκού με βίντεο να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Συρία - Αεροπορικές προσβολές του Ισραήλ κατά της Δαμασκού και ενεργοποίηση Συριακής Αεράμυνας

Ο ήχος των εκρήξεων ακούστηκε σε ολόκληρη την Δαμασκό, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους, καθώς η Συριακή Αεράμυνα προσπάθησε να αντιμετωπίσει τους Ισραηλινούς πυραύλους. Σύριοι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει την έκταση των ζημιών ή τυχόν απώλειες που προκλήθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές. Το Συριακό Κρατικό πρακτορείο ειδήσεων επιβεβαιώσε πάντως τις πληροφορίες για την επίθεση όμως αργότερα μετέδωσε ότι στρατιωτικές πηγές που μίλησαν με αντοποκριτή τους ανέφεραν ότι οι βολές έγιναν κατά δύο Drone που εισήλθαν από τα υψίπεδα του Γκολάν.

Αυτή η επίθεση αποτελεί πιθανότατα μέρος μιας σειράς αεροπορικών επιδρομών κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν δυνάμεων, με το Ισραήλ να διεξάγει επίσης σημαντικές επιχειρήσεις εναντίον στόχων στον Λίβανο νωρίτερα σήμερα.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα