Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Ζελένσκι αντικατέστησε τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας: Τι γνωρίζουμε ως τώρα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Κίεβο, Ουκρανία – Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (Volodymyr Zelenskyy) ανακοίνωσε την Πέμπτη την αντικατάσταση του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγού Βάλερι Ζαλούζνι (Valery Zaluzhny), με τον συνταγματάρχη Oleksandr Syrskyi. Αυτή η αλλαγή αντιπροσωπεύει την πιο μεγάλη αλλαγή στη στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας από την έναρξη της ρωσικής εισβολής πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Ο Ζελένσκι αντικατέστησε τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας: Τι γνωρίζουμε ως τώρα
PHOTO: UKR PRESIDENCY

Ο στρατηγός Ζαλούζνι (Zaluzhny), που θεωρείται ευρέως γνωστός για τον κεντρικό ρόλο του στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας και στην εξασφάλιση σημαντικών αντεπιθέσεων, υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα στην ουκρανική κοινωνία. Ωστόσο, οι αναφορές για διαφωνίες μεταξύ του Ζαλούζνι και του Προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι σχετικά με τη στρατηγική του πολέμου, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για τις πολιτικές φιλοδοξίες του Ζαλούζνι, είχαν πληθύνει τους τελευταίους μήνες. Οι συνεισφορές του Zaluzhny αναγνωρίστηκαν από τον Zelensky σε ένα μήνυμα που κοινοποιήθηκε στο επίσημο κανάλι Telegram του προέδρου της Ουκρανίας, όπου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υπηρεσία και τις νίκες του στρατηγού.

Oleskandr Syrskyi PHOTO BY UKR MOD

Ο συνταγματάρχης Oleksandr Syrskyi, ο διάδοχος του Zaluzhny, είναι ένας Ουκρανός διοικητής με αξιοσημείωτο ιστορικό, ιδιαίτερα αναγνωρισμένος για τον ρόλο του στην αποτροπή των ρωσικών δυνάμεων από το να καταλάβουν το Κίεβο κατά τα πρώτα στάδια της εισβολής. Η ηγεσία του έχει επαινεθεί από τον Πρόεδρο Zelensky, ο οποίος, τον Απρίλιο του 2022, επαίνεσε τον Syrsky για το «προσωπικό του θάρρος» και είναι γνωστός για τη σημαντική συνεισφορά του στην μεγάλη αντεπίθεση της Ουκρανίας στα ανατολικά της χώρας. Παρόλα αυτά, ο διορισμός του Syrsky έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις στις στρατιωτικές τάξεις, με ορισμένες αναφορές να υποδηλώνουν ανησυχία μεταξύ των στρατιωτών για τις τακτικές του αποφάσεις, με βάση τις τακτικές που ακολούθησε στο πεδίο της μάχης στο μέτωπο του Μπαχμούτ.

Αυτός ο ανασχηματισμός έρχεται σε μια στιγμή που η Ουκρανία αντιμετωπίζει υλικοτεχνικές προκλήσεις, ιδίως στην αναπλήρωση πυρομαχικών, μετά την έλλειψη υποστήριξης από τις ΗΠΑ που προκλήθηκε από το στοπ του Κογκρέσου λόγω διαφωνιών για την χρηματοδότηση του Ουκρανικού στρατού. Παράλληλα, το μέτωπο στον Πόλεμο Ρωσίας και Ουκρανίας με πολύ μικρές εξαιρέσεις παρουσιάζει στασιμότητα.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαψεύσεις και επιβεβαιώσεις για κατάπαυση πυρός στην Γάζα από Ισραήλ και Χαμάς πριν την εισβολή στην Ράφα – Τι ξέρουμε ως τώρα

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισέλθει με τις δυνάμεις του στο τελευταίο προπύργιο της Χαμάς, την Ράφα που βρίσκονται αρκετές δυνάμεις της Χαμάς αλλά και ένα τεράστιο κύμα προσφύγων που μετακινήθηκαν από την Βόρεια Γάζα και το Χαν Γιουνίς, αυξάνοντας τους φόβους για ενδεχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή σε περίπτωση μαχών.

Διαβάστε ακόμα