Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Ισχυρό πλήγμα του Ισραήλ βαθιά μέσα στον Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ – Πρώτη φορά από το 2006

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ξεκίνησαν μια πρωτόγνωρη σειρά αεροπορικών επιδρομών με στόχο θέσεις της Χεζμπολάχ βαθιά εντός του Λιβάνου. Τα ισραηλινά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν κοντά στο Μπάαλμπεκ στο βορειοανατολικό Λίβανο και αντιπροσωπεύουν πιθανώς την πιο μεγάλη σε εμβέλεια στοχοποίησης ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο για πρώτη φορά από το 2006.

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Ισχυρό πλήγμα του Ισραήλ βαθιά μέσα στον Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ - Πρώτη φορά από το 2006
Unknown X source

Το επίκεντρο αυτών των αεροπορικών επιδρομών ήταν η περιοχή Sahl al-Adous κοντά στο Baalbek που έχει τυλιχτεί στους καπνούς, υποδεικνύοντας ότι υπήρξαν σημαντικές επιπτώσεις από τους ισχυρούς βομβαρδισμούς.

Πρώιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι ισοπεδώθηκε ένα αγρόκτημα το οποίο στέγαζε πυρομαχικά και στελέχη της Χεζμπολάχ με τις επιπτώσεις της επίθεσης όμως να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστές καθώς το χτύπημα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα. Βίντεο από το σημαίο που θα βρείτε παρακάτω στο άρθρο δείχνει αναποδογυρισμένο και ένα όχημα με πηγές στον Λίβανο να αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο στελέχη της Χεζμπολάχ έχασαν την ζωή τους. Η Χεζμπολάχ ως απάντηση φέρεται να εξαπέλυσε μπαράζ ρουκετών εναντίον του Βόρειου Ισραήλ στα σύνορα.

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Ισχυρό πλήγμα του Ισραήλ βαθιά μέσα στον Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ - Πρώτη φορά από το 2006
Unknown X source

Αυτή η στρατιωτική ενέργεια δείχνει και μια στρατηγική αλλαγή στην προσέγγιση του Ισραήλ για την αντιμετώπιση των απειλών από την Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν, καθώς από ότι φαίνεται πλέον τα πλήγματα θα αφορούν ολόκληρο τον Λίβανο και όχι μόνο το νότιο τμήμα του.

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Ισχυρό πλήγμα του Ισραήλ βαθιά μέσα στον Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ - Πρώτη φορά από το 2006
Unknown X source

Σε απάντηση στις συνεχιζόμενες επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant, μόλις χθες, όπως σας ενημερώσαμε στο NEMESIS HD διαχώρισε την Χεζμπολάχ από την Χαμάς και είπε ότι το Ισραήλ θα κλιμακώσει τις επιθέσεις κατά του Λιβάνου ανεξάρτητα από την πορεία του πολέμου στην Γάζα. Η ανακοίνωση του Gallant τόνισε ότι η σύγκρουση θα συνεχιστεί έως ότου η Χεζμπολάχ αποσυρθεί πίσω από τον ποταμό Λιτάνι που ορίζει η συμφωνία του 2006 με τον ΟΗΕ.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Δεκάδες απώλειες για την Ρωσία από φονικό χτύπημα 4 Ουκρανικών ATACMS

Πρόσφατα πλάνα από drone αποκάλυψαν μια φονική πυραυλική επίθεση...

Διαβάστε ακόμα