Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Δήλωση «βόμβα» από Γκάλαντ (Ισραήλ) που προμηνύει πόλεμο με Λίβανο και Χεζμπολάχ ανεξάρτητα από την Γάζα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πόλεμος Ισραήλ-Γάζα-Λίβανος – Σε απάντηση στις συνεχιζόμενες επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ιωάβ Γκάλαντ (Yoav Gallant) ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να εντείνει τις στρατιωτικές του επιθέσεις εναντίον της υποστηριζόμενης από το Ιράν, οργάνωσης και μάλιστα προειδοποίησε ότι ο πόλεμος δεν θα αποφεχθεί ως ότου υποχωρήσει η Χεζμπολάχ πίσω από τον ποταμό Λιτάνι.

Ο Gallant, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα το αρχηγείο της Βόρειας Διοίκησης των δυνάμεων του IDF στο Safed, δεν μάσησε τα λόγια όταν περιέγραψε το σχέδιο για την κλιμάκωση των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εστίαση του Ισραήλ είναι να ακρωτηριάσει τη δύναμη της Χεζμπολάχ στοχεύοντας την ηγεσία της, μια στρατηγική που φαίνεται να λειτουργεί όπως αναφέρει «Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός εναντίον της Χεζμπολάχ, η οποία δεν μπορεί να βρει αντικαταστάτες για τους διοικητές που εξουδετερώνουμε», είπε ο Γκάλαντ.

Πόλεμος Ισραήλ-Γάζας: Βίαιες συγκρούσεις στην Χαν Γιουνίς - Η τακτική κατάσταση + ΒΙΝΤΕΟ από τις μάχες
PHOTO: IDF

Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή που το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο προσωρινής κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Gallant εξήγησε ότι ακόμη και με μια κατάπαυση του πυρός στο νότο, η προσοχή του Ισραήλ θα στραφεί περαιτέρω προς το βορρά, διασφαλίζοντας ότι η Χεζμπολάχ θα αισθανθεί τη πίεση.

«Σε περίπτωση προσωρινής εκεχειρίας στη Γάζα, θα αυξήσουμε τα πυρά στο βορρά και θα συνεχίσουμε μέχρι την πλήρη αποχώρηση της Χεζμπολάχ [από τα σύνορα] και την επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους», τόνισε, αναφερόμενος στους περίπου 80.000 Ισραηλινούς που έχουν εκτοπιστεί λόγω των επιθέσεων της Χεζμπολάχ.

Η επίσκεψη και οι δηλώσεις του Gallant μεταφέρουν ένα σαφές μήνυμα: το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και είναι έτοιμο να κλιμακώσει στο βορρά ανεξάρτητα από την πορεία του πολέμου στην Γάζα. Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κατέστησε σαφές ότι ο στόχος του Ισραήλ δεν είναι απλώς να αποκρούσει αλλά να εξασφαλίσει την πλήρη αποχώρηση της Χεζμπολάχ με βάση την συμφωνία του 2006 πίσω από τον ποταμό Λιτάνι. “Ο στόχος είναι απλός – να σπρώξουμε τη Χεζμπολάχ πίσω εκεί που θα έπρεπε να είναι. Είτε θα γίνει με συμφωνία, είτε θα το κάνουμε με τη βία”, δήλωσε ο Γκάλαντ.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα