ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΟυκρανικός S-300 ή Ρωσικός πύραυλος Cruise χτύπησε τελικά την Πολωνία;

Ουκρανικός S-300 ή Ρωσικός πύραυλος Cruise χτύπησε τελικά την Πολωνία;

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

Βιάστηκαν να χαρούν οι Τούρκοι – Απάντηση Μενέντεζ για τα F-16

Δεν προλαβαίνουν να βαρέσουν παλαμάκια οι Τούρκοι με τις...

Απειλητική δήλωση της Λιβύης κατά της Ελλάδας

Την Τετάρτη, το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης εξέδωσε μια...

VCAC MEPHISTO: Ο Γαλλικός καταστροφέας αρμάτων

To VCAC Mephisto είναι ένα γαλλικό αμφίβιο Tank Destroyer...

«ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22»: Σε υψηλή ετοιμότητα ο στόλος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22», στέλνοντας...

Όπως αναφέραμε χθες, η Πολωνία δέχτηκε χτύπημα απο δύο ή έναν πύραυλο που προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα απο που προέρχεται παρά την αρχική σιγουριά αρκετών συναδέλφων μας τις πρώτες ώρες του χτυπήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολωνικού Υπουργείου Εξωτερικών, το όπλο κατασκευάστηκε στη Ρωσία όμως αυτό δεν ξεκαθαρίζει κάτι για τον πραγματικό κάτοχο του συγκεκριμένου πυραύλου. Ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Andrzej Duda υιοθέτησε μια πιο προσεκτική προσέγγιση, δηλώνοντας ότι «πιθανότατα» κατασκευάστηκε στη Ρωσία, αλλά ότι η περαιτέρω έρευνα για την προέλευσή του ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

Το σημαντικό όμως ήρθε απο τις δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν που δήλωσε ότι είναι δύσκολο ο πύραυλος που χτύπησε την Πολωνία και σκότωσε δύο πολίτες να εκτοξεύτηκε από τη Ρωσία λόγω της τροχιάς του πυραύλου.

Συγκεκριμένα οταν ρωτήθηκε εάν ο πύραυλος είχε εκτοξευθεί από τη Ρωσία, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απάντησε: «Υπάρχουν προκαταρκτικές πληροφορίες που έρχονται σε αντίθεση με αυτό». Δεν θέλω να το σχολιάσω μέχρι να ολοκληρώσουμε την έρευνά μας. Από την άλλη, λαμβάνοντας υπόψη την τροχιά του, είναι πολύ δύσκολο να προέρχεται από τη Ρωσία» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Όμως θα δούμε, θα δούμε».

Ουκρανικοί S-300 χτύπησαν την Πολωνία;

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πύραυλοι χτύπησαν Πολωνικό χωριό - Απώλειες και επικίνδυνες συμπτώσεις - NEMESIS HD
PHOTO By RADIO ZET

Γενικά το θερμόμετρο γύρω απο το θέμα έχει αρχίσει να πέφτει σημαντικά παρά την ξαφνική άνοδο του και τα ενδεχόμενα αυξάνονται όσον αφορά την πιθανή χρήση Ουκρανικών S-300 που απέτυχαν να αναχαιτίσουν Ρωσικό πύραυλο και έπεσαν στην Πολωνία.

Τα θράσμαυτα ταιριάζουν τόσο με Σοβιετικούς subsonic cruise όσο και με Ουκρανικούς πυραύλους S-300 που μάλλον χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της μεγάλης πυραυλικής επίθεσης της Ρωσίας χθες.

Συνοψίζοντας η δήλωση της Πολωνίας και η σταδιακή μείωση της έντασης αυξάνει την πιθανότητα ότι το χτύπημα μπορεί να ήταν αστοχία της Ουκρανικής αεράμυνας.

Σε κάθε περίπτωση όμως δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν γιατί η Ουκρανική αεράμυνα αναγκάστηκε να προχωρήσει σε βολές για την αναχαίτιση Ρωσικών πυραύλων που στόχευαν Ουκρανούς πολίτες.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

YouTube

Αναλύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ