Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πολιτικό χάος στη Λιβύη με νέο μεταβατικό Πρωθυπουργό και απόπειρα δολοφονίας του Ντμπεϊμπά

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το κοινοβούλιο της Λιβύης, με έδρα το Τομπρούκ, όρισε νέο πρωθυπουργό την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να εκδιώξει τον Ντμπεϊμπά ο οποίος προσπαθεί με τεχνάσματα να μείνει στην εξουσία και να μην προκυρήξει εκλογές.

Η απόφαση ελήφθη αφού ο πρώην, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, πρωθυπουργός Ντμπεϊμπά απέτυχε να συμφωνήσει στο πότε θα διεξαχθούν οι Λιβυκές εκλογές και θεωρείται υπέυθυνος και για την ακύρωση τους τον Δεκέμβριο.

Η κίνηση είναι πιθανό να επιδεινώσει τις εντάσεις μεταξύ των πολιτικών αντιπάλων της Λιβύης και αν ο Ντμπεϊμπά δεν παραδώσει την εξουσία, οι μάχες είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν άμεσα.

ακύρωσης εκλογών Λιβύη
PHOTO : Noeman AlSayyad/UNDP

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κοινοβουλίου Abdullah Bliheg, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης Fathi Bashagha θα αντικαταστήσει τον Abdul Hamid Dbeibah ως προσωρινό πρωθυπουργό μετά απο συνάντηση με πολιτικούς αρχηγούς της Λιβύης στους οποίους ήταν ανάμεσα και ο Χαλίφα Χάφταρ.

Χθές ο πρώην μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης Ντμπεϊμπά δέχθηκε ένοπλη επίθεση κατα την διάρκεια της επιστροφής του στο σπίτι του απο την οποία σώθηκε χωρίς να έχει τραυματιστεί.

Ο ΟΗΕ αντέδρασε τις κινήσεις του Λιβυκού Κοινοβουλίου (Βουλή των αντιπροσώπων HOR) λέγοντας οτι: «Πιστεύουμε οτι ο πρωθυπουργός παραμένει ο Ντμπεϊμπά, αναμένουμε περισσότερες εξηγήσεις απο όλα τα πολιτικά μέρη»

NEMESISHD.GR – Κοινοποιήστε την είδηση στους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα